A kijelzőbe ágyazott szelfikamera trendje 2018 utolsó hónapjában indult meg a Samsung készülékével. Várhatóan ez év elején egyre sűrűbben fognak érkezni a lyukas kijelzős mobilok. Az Oppo csavart egyet ezen megoldáson és egy elég furcsa szabadalmat nyújtott be a Szellemi Tulajdon Világszervezetéhez.

Hirdetés

Az Oppo szabadalmát “Mobile phone with app icon interface”  címen nyújtotta be a WIPO felé. A megoldás lényege az lenne, hogy a kijelzőbe ágyazott előlapi kamera a kamera alkalmazást indító ikonban bújna el.

A szabadalomhoz csatolt képek alapján a szelfikamera a bal felső sarokban, vagy egy kicsit beljebb foglalna helyet, a kamera appot indító ikont pedig a szenzor köré pozícionálnák a gyártó fejlesztői. Az ikon oldalra történő görgetés esetén nem mozdulna el a pozíciójából, így elterelné a felhasználó figyelmét arról a tényről, hogy egy méretes lyuk tátong a kijelzőjében.

Az alábbi ábrasor jobb oldalán láthatjuk, hogy a funkció kikapcsolható lenne és a kamera app ikonja szabadon mozgathatóvá válna.

A benyújtott szabadalomból az nem derül ki, hogy mi történne akkor, ha a kamerán kívül bármilyen más alkalmazást indítanánk el.

A készülék hátoldalán egy duál kamerarendszer látható, egy LED villanó és egy hagyományos ujjlenyomat-olvasó társaságában. A pletykák szerint az Oppo R19 dizájnját ábrázolják a képek, azonban ez nem valószínű, ugyanis már az előd modell is kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóval érkezett. Sokkal inkább az Oppo F szériájáról lehet szó, amelynek legújabb tagjairól várhatóan az MWC 2019 keretein belül rántják le a leplet.

OPPO: Több újdonsággal is készülhet a kínai gyártó

Forrás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.