Rekord 111 milliárd dolláros bevétellel zárta a negyedévet az Apple

Az Apple összes termékkategóriája szárnyalt.

Az Apple bejelentette pénzügyi eredményeit a 2021-es pénzügyi év első negyedévére, valószínűleg nem szomorkodnak a befektetők. A három hónapos időszak alatt a vállalat rekord összegeű 111,4 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el, ami 21% -os növekedést jelent éves összevetésben. Ez az első alkalom az Apple történetében, amikor több mint 100 milliárd dolláros bevételt könyvelhet el egyetlen negyedév alatt.

Ebben természetesen nagy szerepe volt az iPhone 12-es szériájának, de elmondható, hogy az összes termékkategóriában nőttek az eladások.
Az iPhone negyedéves bevétele 65,60 milliárd dollár volt, ami 17%-kos növekedést jelent az előző évhez képest. Eközben a Mac bevétele 21%-kal, 8,68 milliárd dollárra nőtt, az iPad bevétele 41% -kal, 8,44 milliárd dollárra, míg a Szolgáltatások (Apple Music, Ap Store, Apple TV) 24%-kal, 15,76 milliárd dollárra nőtt. Más termékek, mint például az AirPods és az Apple Watch, 29%-kal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest, és 12,97 milliárd dollárt hoztak.

"A decemberi negyedéves üzleti teljesítményünket az egyes termékkategóriák kétszámjegyű növekedése ösztönözte, amely minden földrajzi szegmensünkben minden idők bevételi rekordjait és az aktív eszközök telepített bázisának minden idők legmagasabb szintjét jelentette" - mondta Luca Maestri, Az Apple pénzügyi igazgatója, az Apple sajtóközleményében

"Ezek az eredmények hozzájárultak ahhoz, hogy rekord működési cash flow-t generáljunk, 38,8 milliárd dollárt. A negyedév során több mint 30 milliárd dollárt is visszajuttattunk a részvényeseknek, mivel fenntartjuk célunkat, hogy idővel elérjük a nettó készpénz-semleges pozíciót."

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója elmondta:

"Ez a negyedév az Apple számára nem valósulhatott volna meg minden Apple-csapat tagjának fáradhatatlan és innovatív munkája nélkül világszerte. Örömmel tölt el minket az a lelkes ügyfélválasz, amelyet a történelmi ünnepi szezonban szállított csúcstechnológiájú termékek páratlan sorozatára adtunk. . "

A negyedév során az Apple sikerének számos oka van. A legkézenfekvőbb az új termékkínálat nagyon erős sora, beleértve az első Apple Silicon M1 Mac-eket és az első 5G iPhone-okat. Valószínűnek tűnik azonban az is, hogy az App Store-hoz hasonló területeken óriási haszon származott abból, hogy az ügyfelek otthon maradtak a koronavírus-járvány következtében.

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)