Duplikált fájlok keresése és eltávolítása

Rengeteg dolgot töltünk le az internetről és gyakran előfordul, hogy egy fájl többször is jelen van a számítógépen. Megmutatom, hogyan lehet megtalálni ezeket a fájlokat.

Támogass minket!

A DoubleKiller nevű apró program pont ezt a célt szolgálja, több feltétel alapján vizsgálja át a mappákat, majd megmutatja nekünk az azonos fájlokat, amiket ezután egyszerűen törölhetünk. A programot innen tudjátok letölteni. Azt még azért el kell mondanom, hogy a program nagyon régi az utolsó kiadása 2006-ban jelent meg ennek ellenére tökéletesen ellátja feladatát még Windows 10-en is. A szoftvert nem szükséges telepíteni, elég csak elindítani.Nyissuk meg az Options fület, ahol be kell állítanunk, hogy melyik mappát vizsgálja a program és milyen feltételek alapján dolgozzon. Én ezekkel a beállításokkal futtatam meg.Beállítottam, hogy név, méret és CRC32 alapján vizsgálja a Letöltések mappámat. Ezenkívül még lehetőségünk van kivételek kezelésére és megadhatjuk, hogy fájlméret alatt vagy felett lévő elemeket ne vegyen figyelembe. Kattintsunk a Run gombra és indul a szkennelés.


Végzett a program, ezután egyesével vagy egybe az összes fájlt ki tudjuk jelölni és törölni vagy áthelyezni őket egy másik mappába.