Dupla annyi PlayStation 5 fogyott, mint amennyi új Xbox

Összességében elmondható, hogy népszerűbb a PlayStation 5, mint az Xbox új konzoljai, persze vannak kivételek, például ide tartozik kis hazánk is.

Tehát a két rivális márka közül ki nyert? Kinek volt a legtöbb eladása? Ki nyerte a "konzolháborút"? Ezeket a kérdéseket szerették volna megválaszolni a Gamingsmart elemzői.

A piaci részesedés, az egységértékesítés és az online keresési adatok elemzése után választ találtunk ezekre a nagyon érdekes kérdésekre. Kiemelkedő eredményeinket ez a jelentés tartalmazza - beleértve azt is, hogy melyik konzol a legnépszerűbb.

A Gamingsmart adatai szerint a Sony áll jobban a konzolpiacon. Jelenleg majdnem kétszer annyit adtak el az újgenerációs PlayStation 5 konzolból, mint a konkurens Microsoft Xbox termékeiből. A tavalyi évben 4,48 millió PlayStation 5 konzol került eladásra, míg az Xbox Series X/S konzolokból "csak" 2,4 millió. A Gamingsmart munkatársai 167 országot vizsgáltak, ebből mindössze 12 országban van fölényben a Microsoft, a maradékban pedig győzedelmeskedett a Sony. Amerikában például az Xbox konzolok a népszerűbbek, de kiemelendő, hogy mindössze csak pár tized százalékkal tudta felülmúlni a konkurenst.


Az adatokból az látható viszont, hogy Kínában és Mexikóban komoly előnyt tudhat magáénak a Microsoft. Érdekes lehet még számunkra, hogy Magyarországon, hogy oszlanak meg az eladások. Itthon népszerűbb az Xbox, de csak épp egy leheletnyivel.


(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)