Soha nem volt még dolgom biztonsági, megfigyelő kamerákkal, de most kaptunk többet is. Több napos használat után bemutatom a Dahua A35 biztonsági kamerát.

 

Valamilyen okból én oda vagyok az ilyen eszközökért.

Kezdjük a külsejével

Az eszköz egy egyszerű kis dobozban érkezett.

 

A doboz sok mindent nem is tartalmaz. Benne van maga az eszköz, a hozzá tartozó töltő és a használati utasítás.

 

 

 

Mint a képen is látszik a kamera bár nem ez az elsődleges célja, nagyon jól néz ki. Letisztult fekete fehér dizájn, színes fényekkel.

A bemenetek a kamera hátulján helyezkednek el.

 

Bal oldalról indulva, az első kis gomb a RESET gomb, mellette egy microSD bemenet, aztán a hálózati kábel bemenete (ha erről szeretnénk használni) és végül a tápellátáshoz szükséges bemenet.

 

Az eszköz méretei: 94.4mm x 94.4mm x 94.4mm és körülbelül fél kilót nyom.

 

Termék adatok

  • 3 Megapixeles CMOS szenzor
  • 20fps@3M(2304×1296)&25/30fps@1.3M (1280×960)
  • 355 fokos vízszintes mozgás és 90 fokos függőleges mozgás
  • Easy4ip felhőszolgáltatás támogatása
  • Wi-Fi
  • microSD támogatás 128GB-ig
  • Mikrofon és hangszóró

Beállítás

Az eszközt nagyon egyszerű beállítani. Vezérelni pedig egy applikáció segítségével tudjuk, ami elérhető iOS és Android készülékekhez is.

Első lépésként csatlakoztassuk az eszközhöz a tápkábelt. Miután összedugtuk, az eszköz pirosan világít és forog egy kicsit (gondolom beállítja magát), ezután le kell töltenünk a Lechange applikációt.

 

 

Létre kell hozunk egy Lechange fiókot. Regisztrálhatunk az email címünkkel vagy Facebook fiókkal is. Ezután tudjuk hozzáadni a kamerát a telefonhoz vagy tablethez.

Ha rámegyünk az eszköz hozzáadására, akkor rögtön megnyitja a kamerát amivel le kell olvasnunk a termék QR kódját. Ez alapján azonosítja be az applikáció a terméket, vagy ha azt szeretnénk, akkor be is írhatjuk a termékszámot.

Az eszközt egy pillanat alatt felismeri.

 

 

Ezután meg kell adnunk az Admin jelszót, hogy be tudjunk lépni az eszközbe. Ez alapesetben “admin”.

 

 

 

Itt még állíthatunk időzónát, illetve alapértelmezett eszközzé tehetjük a készüléket.

 

Ezzel végeztünk is az eszköz beállításával, ami nem tartott tovább 1,5 percnél. Láthatjuk a kezelőfelületet ahol felül a kamera képe van, alul pedig a funkció gombok. A kamerát a kis joystickel tudjuk vezérelni, az eszköz azonnal reagál és forog szinte alig van késés. Tudunk azonnali felvételt készíteni és felvételt beidőzíteni. Mivel az eszközben van mikrofon, így a hangot is továbbítani tudja, a beépített hangszórónak hála pedig beszélni is tudunk a kamerán keresztül. Mindegyik funkció tökéletesen és gyorsan működik.

Párszor a macska meg akarta gyilkolni szegény kamerát, egyedül neki nem tetszett. 😀

Mire jó ez az eszköz?

Azon kívül, hogy rettentő szórakoztató használni, ad egy biztonságérzetet ha van ilyen a lakásban. A legjobban persze az tetszett, hogy forgatható így körbe tudok nézni az adott szobában, no meg persze a hangszóró amin keresztül tudtam beszélni, adott esetben énekelni. 😉

Mindenképpen nyugodt szívvel ajánlom az eszközt bárkinek, aki egy stabil, jól kinéző, sok funkcióval rendelkező kis kamerát szeretne.

A következő tesztben megnézem, hogy működik az A35 testvére a C35. Remélem tetszett a teszt. 🙂

 

Részletes specifikáció

 

 

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.