Dübörög az 5G minden telefongyártó szeretne minél hamarabb 5G-s készülékeket piacra dobni, habár elég csekély azon helyek száma ahol használható az újgenerációs mobil hálózat, úgy látszik ez a következő trend a mobilgyártóknál.

Hirdetés

Az almás vállalat jövőre tervezi piacra dobni az első 5G képes iPhone telefonokat, azonban könnyen lehet, hogy csúszik az egész 2021-re, ugyanis jelenleg nem tudnak 5G-s modemet beszerezni. A UBS elemzője, Timothy Arcuri szerint ezért az Apple 2021-ben rukkolhat csak elő az 5G-s iPhone-nal.

Ha megnézzük, akkor az Apple öt helyről szerezhet be 5G-s modemet.

Intel

Az Intel már jó ideje beszállítója az Apple-nek, régebbi iPhone-okba is ők szállították a modemeket, így kézenfekvő lenne tőlük beszerezni a modemeket, azonban a processzor óriás eléggé le van maradva és valószínűleg még 2020 első felében sem lesznek kész az 5G-s egységekkel.

Qualcomm

Lényegében mondhatjuk, hogy ezen a téren a Qualcomm a király és ők lennének a legjobb választás az Apple számára, ha nem folytatnának már évek óta elég komoly jogi csatákat. Kizárnám, hogy hipp-hopp “kibékülnek”, így ezt elvethetjük.

Samsung

A Samsung is tökéletes választás lenne és az Apple meg is kereste a dél-koreai vállalatot, azonban a Samsung jelenleg nem tud annyi 5G-s modememt gyártani, hogy abból még értékesíteni is tudjanak. Nekik is nagy szükségük van rá a Galaxy S10 5G és a Note 10 készülékekhez.

Huawei

Itt szerintem egyértelmű a helyzet, Amerika és Kína közötti feszültség és hadakozás miatt esélytelen.

MediaTek

Ötödik versenyzőnk a MediaTek, akiknek szintén van 5G modemük, ők viszont messze nem tudják teljesíteni az Apple követelményeit és kicsit öngól is lenne az abszolút prémium termékbe egy MediaTek modemet tenni.

Ezek után három lehetősége van az Apple-nek. Vagy végrehajtanak egy hatalmas felvásárlást és így jutnak modemekhez, vagy várnak egy évet, de akkor hatalmas lemaradásban lesznek és tudjuk a mobiliparban hetek alatt változnak a dolgok. Az utolsó lehetőség, hogy házon belül az alapoktól kezdve fejlesztenek ki egy saját 5G-s modemet, ez nagyon valószínűtlen, bár pénz és erőforrás az van hozzá.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.