Csaknem körbeérhet majd a Xiaomi Mi MIX Alpha kijelzője

Egészen izgalmas fejlesztést mutathat majd be a kínai gyártó a szeptember 24-i eseményén.

NoteWall.hu

A Xiaomi elsők között közzétett Mi MIX Alpha teaser képe alapján még azt hihettük, hogy egy hajlítható kijelzővel szerelt mobilról van szó. Azonban ezt maga Lei Jun cáfolta meg az egyik Weibós posztjában és még azt is hozzátette, hogy egy felforgató és sokkoló fejlesztésről van szó.

 

Tegnap egy tweet formájában újabb információkat közölt a Xiaomi. Az már egy ideje tudható, hogy 5G képes lesz a készülék, de ezt újra megerősítették. Ugyanebben a posztban a kínai gyártó megkérdezte azt is, hogy a szelfikamera tekintetében milyen kialakítással kéne előrukkolniuk . Notch,  pop-up, vagy esetleg kameralyuk? Ezek persze csak költői kérdések, és egy teljesen új megoldás mellett tették le a voksukat.

 

 

De hogy valójában mi lesz az a sokkoló és felforgató címmel beharangozott fejlesztés? Egyesek szerint kijelzőbe ágyazott kameráról van szó, azonban a tegnapi napon kikerült renderképek alapján egy teljesen más irányról van szó. Méghozzá egy olyan szinten ívelt vízeséses kijelzőről lehet szó, ami a telefon elejéről indulva a hátoldal csaknem teljes területét is befedheti majd.

 

A Mi MIX Alpha-ról pár nap múlva szeptember 24-én rántják majd le a leplet, méghozzá a Mi 9 Pro és a Mi MIX 4 társaságában.

Egy újabb teaser: 

 

UPDATE: A Mi MIX Alpha kamerarendszerében a világon elsőként egy 108 megapixeles Samsung ISOCELL Bright HMX szenzor is megtalálható lesz.