Computex 2019: Rengeteg mindennel készül a QNAP

A QNAP a tajvani COMPUTEX 2019 kiállításon bemutatja többek között a biztonsági mentés deduplikációs megoldását, az AI-alapú intelligens alkalmazásait, legújabb hálózati eszközeit és még sok mást.

Weboldal készítés kedvező áron!

Biztonsági mentés deduplikációval

A Hybrid Backup Sync 3.0  integrált biztonsági mentési és helyreállítási megoldás a helyi, távoli és felhő alapú tárolók számára. Segít csökkenteni az állási időt és maximalizálja a biztonsági mentés hatékonyságát. Magában foglalja a QuDedup technológiát is, amely a források adatait hasonlítja össze, hogy növelje a több verziójú biztonsági mentés hatékonyságát a céltárolóba, miközben optimalizálja a tárolási felhasználást. Több, mint 20 integrált felhőszolgáltatás és a TCP BBR algoritmus támogatásával a felhasználók könnyebben és hatékonyabban hajthatják végre a hibrid felhőbe mentést.  

AI-alapú alkalmazások a multimédiában és a felügyeletben

A QuMagie a QNAP következő generációs fotókezelő alkalmazása, amely integrálja az AI-alapú fénykép rendszereket. Az AI használatával javítja az NAS-ban tárolt képek arcfelismerő, alanyfelismerő és földrajzi információ-elemzését. A QVR Pro 1.3.0, a QNAP következő generációs videó megfigyelő megoldása már tartalmazza az arcfelismerő funkciót. A QVR Face, egy fejlett intelligens képalkotási alkalmazás, amely az Intel OpenVINO és az Intel VAS AI arcmodellezésén alapul, így a QVR Pro pontosan azonosíthatja a felügyeleti folyamokban lévő embereket, hogy kielégítse a különböző megfigyelési igényeket. A QVR Face által elemzett arcinformációkat és figyelmeztető eseményeket a QVR Pro Client lekérdezheti és megkaphatja.  

Hálózati eszközök

A QNAP egy frissített Guardian QGD-1600P-vel is előrukkol, amely integrálja a felügyelt switch-et, PoE képességeket és a NAS-t egy eszközbe. A QGD-1600P egy 16-portos menedzselt switch, amely a Microchip VSC7425 alapú porton PoE vezérléssel és 90W-os teljesítménnyel rendelkezik, valamint támogatja a VLAN-t és a QoS-t. A QGD-1600P egy Intel Celeron J4105 processzort, két 2,5 hüvelykes SATA meghajtót, két PCIe bővítőhelyet, HDMI kimenetet tartalmaz és a QTS operációs rendszerrel fut, amely az App Centerrel különböző alkalmazásokat biztosít, köztük a virtuális gépek, a konténeres alkalmazások és a videó megfigyelés megvalósításához szükséges applikációkat.    

IIoT és AIoT megoldások

Az ipari tárgyak internetéhez (IIoT) optimalizált QIoT Suite 2.0 támogatja az OPC egységes architektúrát (OPC UA) az IoT alkalmazási potenciáljának javítására az ipari automatizálásban. Támogatja az OPC UA szervereket/klienseket, valamint a szerverek és a kliensek közötti átjárót, segítve a szervezeteket abban, hogy könnyen alkalmazhatók legyenek az IIoT megoldások. A QNAP következő generációs intelligens robotja az AfoBot II növelt, 10 hüvelykes képernyővel és korszerűsített hardverrel rendelkezik, beleértve a két 5W-os sztereó hangszórót, a zajszűrő mikrofont, a hangok forrásának felismerését, a Mini PCIe bővítőhely 4G LTE modul telepítéséhez, támogatja az USB-ről LAN-ra és a HDMI-kimenetetre való csatlakozást. Az AfoBot II a hatékony üzleti szcenáriók jellemzőivel is rendelkezik, mint például a videókonferencia és az AI arcfelismerés. Ideális videóhívás robotként, digitális signage robotként, recepciósként, és számos más egyéb területen történő felhasználásra, beleértve az intelligens otthonokat, az egészségügyet, az intelligens banki szolgáltatásokat, az intelligens kiskereskedelmet, az intelligens szállodákat, és így tovább.  

Flash-optimalizált vállalati tárolási és Drive Analyzer megoldás

A QNAP QES operációs rendszere a FreeBSD rendszeren alapul és ZFS-t használ. Az új QES 2.1.0 további funkciókat kínál, mint például: a QNAP kizárólagos write coalescing algoritmusát, hogy optimalizálja a teljesen flash-alapú teljesítményt a ZFS-ben, a szoftveresen definiált SSD-optimalizálásban, az inline tömörítésben, az iSER-támogatásban, a Storage QoS-ben és más fejlett technológiákban egyaránt. A kiváló teljesítmény, az adatvédelem, az adatcsökkentés, a virtualizáció és az OpenStack felhőkörnyezetekkel való kompatibilitás erősségeinek bemutatásával a QES 2.1.0 költséghatékony, flash-optimalizált tárolási megoldást kínál a vállalati adatközpontok és a VDI-környezetek számára. A QNAP és a ULINK közösen létrehozta a Drive Analyzer-t, egy olyan AI motort, amely megmutatja a tárolóeszközök várható élettartamát - megakadályozva általa az adatvesztést a váratlan meghajtó meghibásodás esetén. A látogatók első kézből kaphatnak információt a Drive Analyzer-ről a QNAP standján.   https://bytech.hu/a-otthoni-haromlemezes-qnap-ts-328-nas-teszt/   Forrás: QNAP