A Lenovo a héten mutatta be új hetedik generációs ThinkPad X1 Carbon laptopjait.Az új notebookok számos előrelépéssel rendelkeznek elődeikhez képest.

Hirdetés

A legújabb ThinkPad X1 Carbon vékonyabb házat kapott, amitől sokkal elegánsabb lett, illetve az Intel legújabb processzorai kerültek bele. A drágább, jobb felszereltségű modellekben 4K LCD kijelző található, melynek fényereje 500 nits és pluszban Dolby Vision HDR támogatást is kapott.

A Lenovo zászlóshajójaként a ThinkPad X1 Carbon támogatja a vállalat legújabb technológiáit és üzleti szolgáltatásait. A X1 Carbon vastagsága mindössze 14,96mm és 1,08 kilogrammot nyom. Kijelző terén a modellből elérhető egy Full HD verzió is, aminek a fényereje 400 nits. Mint már a cikk elején említettem, a gépbe az Intel legújabb processzorai kerültek, azaz a 8. generációs i5 és i7 processzorok, amelyek a Whiskey Lake mikroarchitektúráján alapulnak, és az Intel UHD Graphics 620 iGPU-val vannak kiegészítve. A laptopokban eltérő méretű és kapacitású  LPDDR3 (feltételezhetően) DRAM és PCIe SSD lesz megtalálható. A pontos specifikációt nem tudjuk, hiszen a gyártó csak később tervezi kiadni az új sorozatot.

A laptopok egyik legfontosabb fejlesztése, a megújult Dolby Atmos audio rendszer, négy hangszóróval és 4 mikrofonnal. Ami a webkamerát illeti, egy 720p-s, azaz sima HD kamerát kapunk. A gyártó nem közölte az akkumulátor kapacitását, de azt mondták, hogy legfeljebb 15 órát fog működni. A korábbi Lenovo laptopok alapján valószínű, hogy csak a Full HD-s modell működik 15 órán át, az UHD-s verzió minden bizonnyal csak 12 órát fog bírni. A ThinkPad X1 Carbon elvileg nyáron már megvásárolható lesz, 1709 dolláros kezdő árral.

Új bikaerős laptopokat mutatott be az MSI RTX 2080-nal

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.