Böngészős játékok, virtuális neveldék - nosztalgiázzunk

Emlékeztek még a böngészőben játszható játékokra, a neveldékre? A maga idejében rengetegen játszottak ezekkel a játékokkal köztük jómagam, sőt én még írtam is egyet.

Nem azt mondom, hogy mára már teljesen eltűntek ezek a játékok, de javarészük kong az ürességtől, persze ez természetes, hiszen az okostelefonok egy teljesen új világot hoztak magukkal. A telefonra készült játékokkal már nem tudtak versenyezni a böngészős társaik, főleg régebben, amikor technikailag egy csomó mindent még nem tudott egy weboldal. 

Nekem nincs olyan ismerősöm, aki valamilyen böngészős játékkal ne játszott volna, egyszerűek voltak, de ötletesek és összehozta az embereket. Nézzük meg mik voltak a legnépszerűbb játékok, melyek közül van, ami még mindig megy. Ilyen játékokat szinte minden témakörben találhattunk, voltak háborús stratégiai témájúak, voltak a neveldék melyekben kutyát, macskát, tevét, teknőst, meg, amit csak el tudunk képzelni kellett nevelni.  Egyszóval mindenki megtalálta a maga ízlésének megfelelőt és akkoriban rengetegen játszottak ezekkel.


Ikariam

Az Ikariam és a Gladiatus szerintem már az összetettebb játékok kategóriájába tartozott, rettentő népszerűek voltak ezek is.Kings Age


Gladiatus


Klánháború


A legtöbb játékra jellemző volt, hogy menedzselni kell egy karaktert vagy birodalmat, várost, lehetett benne fejleszteni, dolgokat vásárolni, adott esetben harcolni/háborúzni. Közösségi oldalként is működtek, lehetett üzenetet küldeni, alapíthattunk klánokat vagy csoportokat, voltak üzenőfalak, amit rengetegen használtak. 


Alkoholista nevelde

Voltak meglehetősen érdekes ötletek is.


TeveClub


Tekifarm


Ebnevelde

Szerintem az ebnevelde volt az egyik legnépszerűbb állatos nevelde, pontosan nem tudom mennyi játékosuk volt, de szerintem baromi sok. https://www.ebnevelde.hu/

Az Ebnevelde egy folyamatosan bővülő online játék, ahol kedvedre nevelhetsz virtuális kutyákat. A fejlesztések fő irányát is a játékosok határozzák meg. Az oldal több olyan funkciót is tartalmaz, amely lehetővé teszi az ismerkedést, a barátkozást. A nevelde fejlesztése 2005 márciusában kezdődött, az oldal pedig népszerűsége folytán hamar kinőtte az ingyenes szolgáltatók által biztosított kereteket, így már 2005 májusában átköltözött egy külön szerverre. 2006 januárjában teljesen átalakult az oldal kinézete, azóta is ebben a formában működik. 2007 nyarától az oldal több nyelven üzemel és PDA/okostelefonon is elérhető.


Shakes & Fidget

A Shakes & Fidget-ről el kell mondani, hogy ez az a játék, ami mai napig megy és promótálják rendesen.


Kertbirodalom

A kertbirodalom is megy még, érdekességből megnéztem milyen ma már nem kötne le, de emlékszem régebben komoly kertem volt. Volt piactér, ahol a magokat tudtuk adni-venni, lehetett csencselni. 


Tanoth 

Mára már megszűnt és nem is tartozott a legösszetettebb játékok közé, de megvolt a maga sötét hangulata.


Cicanevelde


Farmerama

Nincs olyan aki ne ismerné a Farmeramát!


Club Penguin

Az emlékeimben kutatva talán ez volt a legrégebbi böngészős játék, amivel játszottam.


Nekem ezek a játékok jutottak eszembe, ti melyikkel játszottatok? Illetve kommentben írhatnátok még ilyen játékokat, amik nekem nem jutottak eszembe vagy nem is ismerem. :D


(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)