Bitcoin vásárlás/eladás biztonságosan magyar cégtől

Ebben a cikkben megnézzük, hogy hogyan tudunk biztonságosan kriptovalutát vásárolni és eladni magyar cégtől. Arról már elég sok cikk van az oldalon, hogy mi az a kriptovaluta, hogyan működik és miért érdemes tartani belőle, így most konkrétan a CoinMixed szolgáltatását fogjuk megnézni.

(***) Stake - az egyik legjobb kriptokaszinó és sportfogadási oldal (***)

Azért emeltem ki, hogy magyar cégtől, mert így van normális magyar szupport, ami fontos lehet ha nem tudunk olyan jól angolul, illetve így szerintem biztonságosabbnak érezhetjük az egészet. Jelen állás szerint a gazdaság egy bazi nagy csőd fele halad a forint folyamatosan értéktelenedik, így érdemes megfontolni, hogy kisebb nagyobb összegből kriptót veszünk. Ez az oldal pedig nem más, mint a CoinMixed.


Jelenleg Bitcoint, Ethereumot, Litecoint, ILK-t, USDT-t és USDC-t tudunk vásárolni, ami nem sok, de bőven elég. Amit még fontos megjegyezni, hogy jók az árak, viszonylag olcsón tudunk vásárolni vagy eladni nem vonnak le irdatlan összegeket. A felület magyar nyelvű, átlátható, bárki számára könnyen kezelhető, de ha valami mégsem lenne tiszta akkor live chaten tudunk segítséget kérni. 

A regisztráció gyors és egyszerű, de mivel pénzügyi tranzakciókat fogunk végezni így a cégnek meg kell győződnie a személyazonosságunkról és be kell nyújtatunk pár iratot. 

Ami kicsit macerásnak tűnhet az a személyazonosítás itt ugyanis fel kell töltenünk a személyi igazolványunk mindkét oldalát, a lakcímkártyánk mindkét oldalát, magunkról egy szelfit és a bankszámla csatolásához egy banki kivonat. Elég fárasztónak hangzik, de hamar meg lehet csinálni és csak egyszer kell, az adatok ellenőrzése gyors általában egy órán belül meg is van, viszont a törvények miatt ez kötelező.

A regisztráció pontos folyamatáról és minden másról is találunk az oldalon egy részletes leírást.

Ha mindennel megvagyunk akkor tudunk vásárolni és eladni. Amikor vásárolunk mondjuk 0.5 litecoint eldönthetjük, hogy a CoinMixed oldalán található tárcánkra kérjük vagy a saját tárcánkban szeretnénk elhelyezni a vásárolt kriptót( pl Exodus, Atomic Wallet). 

A vásárlás baromi egyszerű kattintsunk a Vétel/eladás tabra, utána válasszuk ki a vételt, majd válasszuk ki a megvásárolni kívánt kriptovalutát és írjuk be forintban, hogy mekkora értékben szeretnénk vásárolni. Ezután kiválaszthatjuk, hogy a CoinMixed vagy saját tárcába kérjük a kriptót. Fogadjuk el a nyilatkozatokat és kattintsunk a Vétel gombra. Kapni fogunk egy emailt, amiben benne lesz a bankszámlaszám, amire utalni kell a megadott összeget. Amint beérkezett a pénz  a CoinMixed-hez átutalják a vásárolt kriptovalutát.
Az eladás szintén elég könnyű válasszuk ki az eladni kívánt valutát, írjuk be a mennyiséget, válasszuk ki, hogy mit szeretnénk érte kapni (másik kriptovalutát vagy forintot a számlánkra) fogadjuk el a nyilatkozatokat majd kattintsunk az eladás gombra.

Ezután a tranzakció azonnal megtörténik és általában 30 percen belül elutalják a pénzt, kriptovaluta esetén pedig azonnal megjelenik az egyenleg.
CoinMixed.EU - Bitcoin váltás azonnal!

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)