Bemutatták a PlayStation 5 kontrollerét

A Sony bemutatta az ősszel megjelenő PlayStation 5 hivatalos kontrollerét, ami elég megosztó lett, van akinek tetszik és van aki szerint gagyin néz ki.

(***) Stake - az egyik legjobb kriptokaszinó és sportfogadási oldal (***)

Több fejlesztéssel készültek a mérnökök, azonban történt egy fontos dolog, lecserélték az ősidők óta használt DualShock nevet DualSense-re. A gombok kiosztásán nem történt semmilyen változtatás, megmaradt a touchpad és a mellette végigfutó LED fények is. Jelentős fejlesztésen estek át viszont az L2 és R2 ravaszok, melyek képesek változtatni az ellenállásukat. A játékkészítők ezzel is jobban át tudják adni a játékosnak, hogy éppen mi zajlik. Például egy játékbeli íjat feszítve emulálhatják a fejlesztők, ahogy egyre inkább megfeszül az íj.

A DualShock 4-es kontrollerben egy darab rezgőmotor található, az új verzióban viszont mindkét marokrészben külön motor kapott helyet. A Sony egy korábbi példáját említve, így érzékeltethető az autós játékokban a gumik tapadása. Az újítások közül kiemelhető még a zajszűrős mikrofonok, melyekkel sokkal tisztább lesz a hang a csevegéseknél és ami szerintem egyértelmű, hogy az új kontroller akkumulátorát már Type-C kábellel tölthetjük. Arról nem adott információt a japán vállalat, hogy a 3,5 miliméteres Jack csatlakozó marad-e és a képeken sem látszik, így ez majd később derül ki. A Share gombot pedig átnevezték Create-re. 

Az új funkciók hasznosak és kellettek már, azonban a kontroller kinézete elég megosztó. Ez már ízlések és pofonok kérdése.

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)