Bemutatták a Nintendo Switch olcsósított változatát

Az új kisebb és olcsóbb Nintendo konzol 199 dollárba kerül, cserébe viszont kompromisszumokat kell majd kötni a sima Switch-hez képest.

ByTech YouTube csatorna
Rengeteg pletyka szólt arról, hogy a Nintendo hamarosan bemutat egy kedvezőbb árcédulával ellátott konzolt, de a japán gyártó komoly lépéseket tett annak érdekében, hogy ne kerüljenek ki információk a cégtől. Mindez hatásos volt, hiszen a Nintendo Swtich Lite bejelentésével nagy meglepetést okoztak. A Switch Lite egy klasszikus kézikonzol lett, ami azt jelenti, hogy nem tudjuk rákötni a tévére és a Joy-Con játékvezérlők sem szedhetőek le az oldaláról. A kijelző mérete is változott 6,3 helyett 5,5 hüvelykes érintőkijelző került bele, aminek a felbontása maradt sima 720p HD. Emellett nem rendelkezik HD Rumble támogatással és infrakamerával sem. Pozitívum, hogy valamivel könnyebb a nagy testvérénél és fél órával tovább is bírja az akkumulátora.  
Az Egyesült Államokban 199 dollár a termék ára, ami azt jelenti, hogy kis hazánkban körülbelül 60-70.000 forintért juthatunk majd hozzá. Alapvetően nem rossz a termék, a színekkel egyértelműen a fiatalokat célozták meg és jó vétel is lehet ennyi pénzért.