Bemutatkozott a Xiaomi Watch Color

A Xiaomi állítása szerint az óra keretéből és a hozzá készülő szíjakból összesen 1540-féle színkombinációt lehet majd kihozni.

ByTech YouTube csatorna

A kínai gyártó új okosórája kör alakú kialakítással érkezett, rozsdamentes acél keretet és szilikon hevedert kapott. Az alábbi képeken láthatunk jó pár kombinációt az 1540-ből.A Xiaomi Watch Color egy 1,39 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapott, 454 x 454 pixeles felbontással. Az óra 46,2 x 53,3 x 11,4 mm-es fizikai méretekkel rendelkezik, de a pletykák szerint egy 42 mm-es változat is kapható lesz majd. A viselhető eszköz Bluetooth 5.0 (LE)-n keresztül csatlakoztatható az okostelefonunkhoz, GPS és GLONASS támogatottsággal is rendelkezik. 


Az órát NFC chippel is felvértezték, amelynek köszönhetően Kínában számos városban még buszjegyet is lehet vásárolni a készülék segítségével. A termékoldal szerint a pulzusmérő mellett kapott még környezeti fényérzékelőt, giroszkópot, geomágneses érzékelőt, gyorsulásmérőt és barométert is. A Watch Color tápellátásáról egy 420 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, amely a Xiaomi állítása szerint normál óra üzemmódban 14 napig, alap módban 22 napig, kültéri sport módban pedig 22 óráig bírja egyetlen feltöltéssel. 

Az okosóra összesen tízféle tevékenységet képes monitorozni, mint a szabadtéri, beltéri és terepfutás, a hegymászás, a szabadtéri kerékpározás, az elliptikus trénerezés, a séta, a fedett vagy nyílt vízi úszás (5 ATM vízállóság), vagy éppen a szabad mozgás. Ezenkívül az óra méri a pulzust (akár 24 órás monitorozás), a stressz szintet és természetesen az alvást is nyomon követi. 


A Xiaomi Watch Color megkapta a gyártó saját asszisztensét (XiaoAI), amivel okosotthon ökoszisztémába tartozó eszközöket is lehet vezérelni a mikrofonján keresztül. Sajnos nem egy vérbeli okosóráról beszélhetünk, ugyanis szoftveres fronton nem a Google Wear OS alapokon nyugvó MIUI rendszert kapta.

A Xiaomi hivatalos kínai webshopjában és a Xiaomiyoupin oldalon már előrendelhető a Watch Color, 799 jüanos árcédulát (~34.000 forint) kapott a nyakába. 

Forrás: Xiaomi