Bemutatkozott a Sony Xperia 8

Különösebb hírverés nélkül futott be a japán gyártó legújabb középkategóriás mobilja.

ByTech YouTube csatorna

A Sony ma Japánban mutatta be legújabb okostelefonját, amely dizájn tekintetében az Xperia 10-re hajaz és nagyjából specifikációt tekintve is hozza azt a szintet.

Az Xperia 8 háza IPX5/X8 víz- és IPX6 porállósággal rendelkezik, a fizikai méreteit tekintve pedig 158 x 59 x 8.1 mm-ről beszélhetünk. A 170 grammot nyomó készülék előlapján egy 6 hüvelykes IPS LCD Triluminous kijelző kapott helyet, FullHD+ felbontással, 21:9-es képaránnyal és  Gorilla Glass 6 védelemmel rendelkezik. A megjelenítő feletti igencsak méretes kávában egy 8 megapixeles szelfikamerát helyeztek el.
A telefon hátoldalára egy vízszintes elrendezésű duál kamerarendszer került fel, amely egy 12 megapixeles (f/1.8) főszenzort, valamint egy 8 megapixeles mélységérzékelőt (f/2.4) tudhat soraiban. A kamerák olyan funkciókat kínálnak, mint a 2x-es optikai zoom, a 13-féle jelenetfelismerés, 4K-s videorögzítés elektronikus képstabilizálással, továbbá ugyanezen felbontáson a 120 fps-es lassított felvételi mód is elérhető.

Az Xperia 8 működtetéséről a Snapdragon 630 processzor gondoskodik, 4 GB RAM és 64 GB belső tárhely társaságában. Az akkumulátor tekintetében egy kicsit szűkmarkú volt a gyártó, egy 2.760 mAh kapacitású telepet pakoltak a burkolat alá. Az Xperia 8 további tulajdonságai közé tartozik a Google Asszisztens támogatás, az oldalra szerelt ujjlenyomat-olvasó, a dedikált microSD kártyafoglalat, a 4G VoLTE, a Wi-Fo 802.11ac, a Bluetooth 5.0, az NFC, az USB Type-C port, a 3.5mm-es fejhallgató csatlakozó, az LDAC, a HI-Res audio és a DSEE HX digitális hangjavító motor.

A japán gyártó 152.000 forintnak megfelelő jenre árazta be az új középkategóriás készülékét. A vállalat otthonában október végén kerül a boltok polcaira, fekete, fehér, narancs és kék színekben. A Japánon kívüli elérhetőségről nem esett szó a bemutatón.


Elképesztő mikro LED alapú akár 16K-s tévéket dobott piacra a Sony


Forrás: Sony