Bemutatkozott a Quick Charge 5 - 100 W+

A Qualcomm is leleplezte az eszméletlen töltési teljesítményre képes, új technológiáját.

Weboldal készítés kedvező áron!

Idén robbanásszerű fejlődésnek indultak az okostelefonok gyorstöltési technológiái, az Oppo és a Realme pár hete mutatta be a maga 125 wattos teljesítményre képes eljárásaikat.

A mai napon a Qualcomm is leleplezte a Quick Charge legújabb generációját, amellyel 100 watt vagy annál nagyobb teljesítménnyel is tölthetjük majd a jövőben érkező, Quick Charge 5 támogatottsággal bíró okostelefonokat. Elképesztő a fejlődés a Quick Charge 4-hez képest, a Qualcomm elmondása szerint az új megoldásukkal egy kettéosztott 4.500 mAh kapacitású akkumulátor esetében mindössze 5 perc alatt 50 %-os töltöttség érhető el, míg a maradék 50 % regenerációjához további 10 percre van csak szükség. Összességében tehát negyed óra alatt telepumpálható telep.

Természetesen a biztonság is fő szerepet játszott a Quick Charge 5 kidolgozásakor, számos túlfeszültség elleni védelem, több szintű hővédelem is jelen van. A vállalat elmondása szerint az előző generációhoz viszonyított, brutális teljesítménynövekedés ellenére is 10 fokkal hűvösebb marad a telefon akkumulátora töltés közben.
A Snapdragon 865 és 865+ processzorok már támogatják a QC5-öt, azonban ez nem jelenti azt, hogy ezzel a két lapkakészlettel szerelt, már kiadott okostelefonok is támogatni fogják az új szabványt, hiszen szükséges az új SMB chip megléte is motorháztető alatt.


Forrás: Qualcomm