Bemutatkozott a Nokia 1.3 és a Nokia 5.3

Egy belépő szintű és egy középkategóriás készülékkel is bővült a HMD Global Nokia palettája.

NoteWall.hu

A Nokia 8.3 mellett két olcsóbb modellt is leleplezett Juho Sarvikas, a középkategória új résztvevője a Nokia 5.3, míg a belépő szintet a Nokia 1.3 mobil erősíti.


Nokia 5.3

A Nokia 5.3 egy noccsos, 6,55 hüvelykes HD+ felbontású IPS kijelzőt kapott. A telefont egy Snapdragon 665 processzor működteti, a RAM tekintetében három opciónk van - 3, 4, 6 GB - míg a belső tárhely esetében nincs választási lehetőség, mindegyik modellhez 64 GB-os tároló párosul, amely azonban microSD kártyával tovább bővíthető.A középkategóriás újdonság tápellátásáról egy 4.000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, a töltés esetén sajnos be kell érni a 10 wattos sebességgel, de a HMD azt ígéri, hogy nem kell gyakran tölteni a készüléket, akár két napig is bírni fogja.

Áttérve a kamerákra, hátul egy kör alakú kameraszigetet láthatunk, amiben egy 13 megapixeles főegység (f/1.8), egy 5 megapixeles ultraszéles lencse, egy 2 megapixeles mélységérzékelő és egy 2 megapixeles makrókamera sorakozik fel. A korábban említett előlapi bemélyedésben egy 8 megapixeles (f/2.0) szelfikamera lakozik.Az Android 10 operációs rendszert futtató Nokia 5.3 áprilistól, globálisan elérhető lesz, cián, homok és faszén színekben, az ára pedig 189 euróról indul.


Nokia 1.3

A Nokia 1.3 egy szerény hardverrel felszerelt mobil, a pénztárcakímélő Andorid Go-s frontot erősíti. A készülék tulajdonságait tekintve  elég sok ponton megegyezik a pár nappal ezelőtt bemutatott Nokia C2 jellemzőivel.  Az új belépő Nokia méretes keretei közé egy 5,71 hüvelykes IPS LCD kijelző furakodott be, amit HD+ felbontás jellemez.  Egy szerényke Qualcomm processzor, a Qualcomm 215 duruzsol a mobil motorházteteje alatt, amely mellé 1 GB RAM és 16 GB belső tárhely párosul. A microSD kártyával való bővíthetőség itt is adott, egészen 400 GB kapacitásig.Az Android 10 Go kiadását futtató mobil tápellátásáért egy 3.000 mAh-s telep a felelős, amely 5 wattos töltést kínál a microUSB porton keresztül. A Nokia 1.3 hátoldalán egyetlen 8 megapixeles kamera található, amit szoftveresen a Google új Camera Go alkalmazása szólít meg. Az előlapon pedig egy 5 megapixeles szelfikamera fogja bámulni a tulajdonosát.A Nokia 1.3 színválasztéka és az elérhetősége ugyanaz, mint amit a Nokia 5.3 esetén említettük (április és cián, homok, faszén színek), az ára pedig 95 euróra lőtte be a HMD.


Forrás: Nokia


További képek