Bemutatkozott a Motorola Moto E6i

Újabb mobilt leplezett le a Motorola, ezúttal egy belépő kategóriás résztvevőt.

Ahogy már beharangoztam, egy belépő szintű okostelefonról van szó, amelynek a lelke egy Unisoc Tiger SC9863A SoC processzor és egyébként az Android 10 operációs rendszer kevésbé erőforrásigényes, Go kiadását futtatja. A Moto E6i 2 GB RAM-mal és 32 GB-os tárhellyel rendelkezik a motorházteteje alatt, utóbbi esetében adott microSD kártyával való bővíthetőség.
A telefon előlapján egy 6,1 hüvelykes HD+ felbontású kijelző nyugszik, amelynek felső bemetszésébe egy 5 megapixele szelfikamera került. Megfordítva a készüléket, a gyártótól megszokott, Motorola logóval ellátott hagyományos ujjlenyomat-olvasót és egy kétlencsés kamerarendszert fedezhetünk fel, benne egy 13 megapixeles elsődleges, és egy 2 megapixeles mélyeségérzékelővel.

A Moto E6i-t egy 3000 mAh kapacitású akkumulátor tartja életben, ami sajnos csak 10 wattos töltést támogat a microUSB portján keresztül. Viszont itt még bizalmat szavaztak a 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozónak.A telefon tehát gyakorlatilag egy kissé átvariált Moto E6s (2020), más procival és operációs rendszerrel. Android Go-s mobil létére elég vastagon fogott a gyártó ceruzája az árazásnál, első körben Braziliában lesz kapható, titánszürke vagy rózsaszín változatokban és 1.099 brazil realt kérnek el érte (~60 ezer forint).


Forrás: Motorola

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)