Bemutatkozott a MediaTek Dimensity 820 processzor

Megérkezett a Dimensity 800 utódja, amely számos ponton erősebb teljesítménnyel és javított 5G kapcsolattal rendelkezik.

Weboldal készítés kedvező áron!

A MediaTek legújabb középkategóriás mobilokba szánt lapkája is 7 nanométeres félvezetőgyártási technológiával készült. Két klaszteres megoldásról van szó, a gyorsabb klaszter négy darab, 2 GHz-en pörgő Cortex-A76, míg az energiatakarékos rész négy darab, 2 GHz-es órajelű  Cortex A55 mag helyezkedik el. 

A grafikus gyorsítás terén is fejlesztettek a tajvaniak, immáron egy ötmagos Mali-G57 GPU áll a rendelkezésre, amelynek köszönhetően már 120 Hz-es képfrissítésű megjelenítő is szerelhető a mobilokba, a támogatott felbontás viszont maradt FullHD+. A MediaTek állítása szerint, a mobilokba szánt processzorok felhozatalában a Dimensity 820 kezeli a leghatékonyabban az 5G hálózatot, támogatja az SA és NSA sávokat, két SIM-kártyával is elbír és még azt is hozzáfűzték, hogy energiatakarékosabb, mint a Snapdragon 765G.A legutóbbi hírek szerint a Redmi 10X 5G burkolata alá kerül be majd elsőként a Mediatek újdonsága.


Forrás: Mediatek