Bemutatkozott a Huawei Mate X2

A kínai gyártó leleplezte a legújabb hajlítható mobilját.

Bemutatta legújabb generációs összehajtható telefonját a Huawei. A Mate X2 új generációs, zászlóshajó okostelefon vadonatúj, kompakt kialakítással, szándékosan eltolt tömegközépponttal, nagy szilárdságú acél és szénszálas kompozit készülékházzal, Ultra Vision Leica Quad kamerarendszerrel, Kirin 9000 5G chipkészlettel és az 55 W-os gyorstöltést támogató 4500 mAh-s akkumulátorral érkezik.A duplaképernyős kialakítású Mate X2 belső kijelzője egy 8 hüvelykes átmérőjű, 2480 x 2200 pixeles felbontású panel 90 Hz-es képfrissítéssel és 180 Hz-es érintésérzékenységgel . A külső megjelenítő 6,45 hüvelykes, 2480 x 2200 pixeles felbontású, szintén OLED technológiával, a képfrissítés itt is 90 Hz-es, az érintésérzékenység azonban 240 Hz.  A tükröződés minimalizálása érdekében a Mate X2 mágneses nanooptikai réteget kapott. 

A Mate X2 nagyméretű kijelzőjét olyan intelligens funkciókkal vértezték fel, mint a Smart Multi-Window, a Floating Window, az App Multiplier, vagy az App Bubble . A „long-take” kameratechnika ihlette dinamikus téma tovább emeli a kihajtási élményt: érdekesség, hogy a kijelzőn látható virágágyás minden alkalommal virágzik, amikor a felhasználó kinyitja az eszközt. A hézagmentes összehajthatóság egy bonyolult, többdimenziós nyitómechanikát rejt, amelyet a Huawei öt éven át tökéletesített. Többdimenziós zárómechanizmusa egy vízcseppszerű üreget hoz létre a kijelzők között, amikor a készüléket összehajtják. A szinte észrevehetetlen rés minimalizálja a külső képernyő gyűrődését hajtogatás közben. A készülék oldalán lévő rejtett nyílások megakadályozzák a por és szennyeződés bejutását és a képernyő károsodását.

A Mate X2 egy Ultra Vision Leica Quad kamerarendszert kapott. Az 50 megapixeles Super Sensing Wide kamera RYYB színszűrő tömbje (CFA) elsőkét került mobiltelefonba. A 4-az-1-ben pixel binning és Full Pixel Octa PD Autofocus képességekkel remek képeket lőhetünk majd alacsony fényviszonyok között is. A 8 megapixeles telefotó lencse periszkópos kialakítású, támogatja a tízszeres optikai, a húszszoros hibrid és a százszoros digitális zoomot.  Van egy sima telefotó lencse is, amely 12 megapixeles. A 16 megapixeles ultraszéles látószögű kamera a makro módot is támogatja, amivel akár 2,5 cm távolságból lehet fényképezni.  A szelfikamera 16 megapixeles, f/2.2 apertúrával.. A készülék működtetéséről a Kirin 9000 rendszerchip gondoskodik 8 GB RAM és 256 vagy 512 GB belső tárhely társaságában.  A Mate X2 egy 4500 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, és támogatja az 55 wattos Huawei SuperCharge-ot.

A hajlítható mobil fehér, fekete, Crystal Blue és Crystal Pink színekben lesz elérhető, egyelőre csak Kínában.


A Mate X2 Keynote kínai nyelven, angol felirattal itt tekinthető meg.


Forrás: Huawei


További képek

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)