Bejelentette a Qualcomm a Snapdragon 678 lapkakészletet

Sok fejlesztést nem hoz az új generáció, a 678 igazából nem más, mint a 675 lapkakészlet feljavított változata.

Támogass minket!

A nemrég bejelentett processzor elsősorban teljesítménynövekedést hoz, fejlettebb fotózási és adatkapcsolati lehetőségeket kínál és mindezt úgy, hogy  az üzemidő nem csökken, legalábbis a gyártó ezt állítja. Az új sorozat 11 nanométeres LLP gyártósori eljárással készül, így ebben nem különbözik a 675-ös szériától. 

Az egyik fontos változás a Cortex A76 magok 2,2 GHz-s órajelre való emelése 2,00 Ghz-ről.  Grafikus gyorsító tekintetében marad az Adreno 612, bár a Qualcomm azt ígérte, hogy a teljesítménye így is jobb lesz. 


A 678-as lapkakészlet minden olyan készüléket támogat majd, amelynek kijelzője maximum 2520 x 1080 pixel felbontású és támogatja a  10 bites színeket. Ezenkívül lazán megbirkózik a 48 megapixeles hátlapi  és a 16 megapixeles előlapi kamerákkal. Videók terén 4K felbontása lehet számítani 30 képkockával másodpercenként.  Minden más jellemző igazából megegyezik az előddel.

Tehát alapvetően nagy fejlesztések nem érkeztek, picit növelték a teljesítményt, az üzemidőn is húztak egy kicsit, de ennyi. Azt egyelőre nem tudni, hogy mely telefonokba debütálhat majd az új mobilprocesszor.