Az Instagram fejlesztői olyan mesterséges intelligenciával támogatott megoldásokkal rukkoltak elő, amelyek segítségével a közösségi hálón nagy mértékben visszaszorítható lesz az online bántalmazások száma.

Hirdetés

Az egyik új funkció a komment szekciót érinti. Az Instagram mesterséges intelligenciája még a küldés előtt elemzi a hozzászólás tartalmát és amennyiben sértő lehet a címzett fél számára, akkor figyelmezteti a küldő személyt, hogy biztos posztolni szeretné-e  a megnyilvánulását. Adam Mosseri, az Instagram vezetője szerint a korai tesztek is arról árulkodtak, hogy a figyelmeztetésnek köszönhetően rengeteg ember vonta vissza a meggondolatlan megjegyzését.

A másik újítás is rendkívül hasznos, aminek köszönhetően a nem kívánatos személyek hozzászólásait tilthatjuk le, mégpedig olyan módon, hogy lövése sem lesz az illetőnek arról, hogy mi ezt megtettük vele. A tiltás bekapcsolásával a letiltott egyén az aktivitási státuszunkat (értsd: “Jelenleg elérhető” vagy “Utolsó aktivitás: X perce”)  sem fogja látni.

Az új funkciók még tesztelési fázisban vannak, a fejlesztés élesítésének pontos időpontját még nem tudni. Az Instagram fejének elmondása szerint ez csak a kezdet, a jövőben még több energiát fektetnek az online fenyegetések megértésébe és kezelésébe.

Forrás: Instagram

Kiemelt kép: Slashgear

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.