A Counterpoint közzétette, hogy melyik 10 okostelefonból adták el a legtöbbet globálisan és Kínában.

Hirdetés

Elsőként nézzük a globális toplistát. Világviszonylatban a 10 legeladottabb telefonból 6 az Apple kezei közül került ki. Az első helyen az iPhone X végzett, őt további három Apple mobil követi, mint az iPhone 8, 8 Plus és a 7. Az ötödik helyen az akkor még Xiaomi neve alatt futó készülék, a Redmi 5A található. A Samsung Galaxy S9 a hatodik helyre futott be, a további helyeken pedig az iPhone XS Max, az iPhone XR, a Galaxy S9 Plus és a Galaxy J6 mobilok osztoznak.

A Counterpoint ezt a statisztikáját csupán a Weibo oldalán tette közzé, így túl sok számadattal nem szolgált az eladások tekintetében. Amit elárultak, hogy az első három helyen található iPhone-ból közel 100 millió példány talált gazdára, míg az XS Max és XR készülékekből több, mint 16 millió fogyott.

A kínai piacon nem meglepő módon, a hazai gyártók dominálnak inkább, azok közül is a BBK Electrics tagjai (OPPO, Vivo), akik hét készülékkel is bekerültek a TOP10-be. Az OPPO R15 volt a legtöbbet eladott készülék Kínában. A második helyre a globális viszonylatban abszolút első iPhone X futott be. Aztán újabb két OPPO mobil következik az A5 és az A83.

Az ötödik legkelendőbb okostelefon az ázsiai kontinensen a Vivo X21. Az iPhone 8 Plus, a Vivo Y85, az OPPO A72, a Xiaomi Redmi 5 Plus, és az OPPO R11s került még be a 10 legeladottabb mobil közé.

iPhone XR-ből fogyott a legtöbb Amerikában

 

Forrás: Weibo/Counterpoint

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.