Az évtized legjobb mobiljátékai

Ha 2009-ben megkérdezte valaki, hogy mi volt az évtized kedvenc mobiljátéka, akkor egészen biztos köztük volt a Snake vagy a Tetris. Eltelt újabb 10 év és a technológia fejlődése alaposan átalakította a mobiljátékokat. Ahhoz, hogy bárhol és bármikor megfelelő játékélményt kapjunk PSP-re vagy Nintendo DS-re volt szükség.

Weboldal készítés kedvező áron!

Ugorjunk előre 10 évet a jelenbe, PC-k és konzolok úgyanúgy jelen vannak és hasítanak, azonban a modern okostelefonok forradalmasították a hordozható játékokat. Rengeteg játék érhető ma el, az egyszerű pár percestől kezdve egészen a bonyolult vagy éppen sztori orientált alkotásokig. 

Ezt szem előtt tartva rendkívül nehéz egy címet választani, és azt az évtized legjobb mobiljátékává választani, de talán a legmeghatározóbb a MineCraft volt.

Megjelenése óta folyamatosan bővül a játékostábora, rengetegszer szerepelt a legnagyobb bevételű játékok között. Aki játszott vele konzolon vagy PC-n az szerintem garantáltan megvette telefonra is.

Meg kell említenünk a Fortnite-ot is, amely a PUBG-vel kézenfogva vezették be a mobiljátékosokat a Battle Royal játékmódba. 


A Pokémon Go hatalmas népszerűségi periódusa a 2016. évi bevezetését követő néhány hónapban jött, de valójában 2018 májusában érte el csúcspontját, és megdöbbentő 147 millió aktív felhasználóval rendelkezett.

Azóta az AR mobil játékok új fajtáját hozta létre, amely magában foglalja a Harry Potter és a Minecraft spin-offjait. 


Az Angry Birds folyamatosan jelen volt az évtized során, és most 17 játékkal van jelen, amelyekben változatlanul a disznókat  kell likvidálni. Ez azonban nem pusztán a pusztításról szól, ugyanakkor egyértelmű hangsúlyt helyez a stratégiára, amely figyelemre méltóan addiktív. A franchise hatalmas népszerűsége számtalan árucikkből származik, van saját filmjük is és még egy teljes méretű tematikus park Katarban.


A Clash of Clans rendszeresen szerepel a minden idők legnagyobb forgalmú mobiljátékai között, de ez részben annak köszönhető, hogy nagy hangsúlyt helyez az alkalmazáson belüli vásárlásokra. A játék menete egyszerű: építsd fel a várost, és védd azt a közeli települések támadásából származó erőforrásokkal. Ez rendkívül sikeresnek bizonyult, mivel a játékot az egyjátékos mobil játékok egyik úttörőjének tekintik.

Végül, ki tudná elfelejteni a Temple Run-t? Az évtized elején az egyik legidegesítőbb játék volt. Az eredeti játék gyorsan meghaladta az egymilliárd letöltést, míg a 2013-as sorozatban még Usain Bolt is benne volt.