Az elegáns csúcsmodell - ZTE AXON 9 PRO [VIDEÓ]

A ZTE Axon 9 Pro egy igazi erőmű, de emellett elegáns is. A telefont még augusztusban tudtuk megnézni a Berlinben megrendezett IFA-n.

Weboldal készítés kedvező áron!
A ZTE-ről elég rossz véleménnyel voltam eddig, bár hozzátenném, hogy nem sok tapasztalatom van a gyártó készülékeivel. Még régebben az öcsémnek volt egy középkategóriás modellje, ami kicsit sem volt meggyőző. Akadt, rossz volt az anyaghasználat, a kamera szégyenletes volt, de az új Axon 9 Pro után javult a véleményem. A gyártó ezzel a telefonnal tényleg odatette magát. Szép elegáns külsőt kapunk, minőségi nagy kijelzőt, jó kamerákat, és gigaerős hardvert. Mielőtt tovább haladnánk, nézzétek meg a telefonról készült bemutatót:  
Mint ahogyan szoktuk, kezdjük a külsővel. A telefon két színben érhető el, feketében és kékben. Maga a dizájn letisztult, nincsenek felesleges díszítőelemek. A telefon hátulján található felül bal oldalt a duál kamerarendszer, alatta egy LED vaku, középen az ujjlenyomat-olvasó és az AXON márkajelzés, legalul pedig a ZTE logó. A hátlap a HTC telefonokhoz hasonlóan tükörsima, "csillogós" felülettel rendelkezik, aminek az egyetlen hátránya, hogy rettentő módon koszolódik és gyűjti az ujjlenyomatokat. Az anyaghasználatra sem lehet panaszunk, nagyon jól össze van rakva a telefon. A képen jól látható, hogy a telefon notch-csal rendelkezik, amiben szenzorokat, egy előlapi kamerát és a telefonáláshoz használatos hangszórót találunk. Alatta helyezkedik el a telefon egyik fő komponense a kijelző, ami 6,21 hüvelykes, felbontása pedig 1080 x 2248 pixel. A panel AMOLED technológiát használ, így nagyon szép képet kapunk, illetve a fényerővel sincs probléma. A kijelző/test arány 83.3%. Az alsó káván szerencsére nem találunk semmit.

Hardver

A ZTE nem csak a telefon külsejére figyelt, hanem a belsőre is. A motorháztető alatt találunk egy Qualcomm Snapdragon 845 csúcsprocesszort, a grafikáért pedig az Adreno 630-as chip felel. Ehhez társul 6GB memória, ami garantálja, hogy a telefon biztosan nem fog megakadni és a multitasking is magabiztosan működik. Az adattároláshoz 128 GB tárhelyet kapunk, amiről én úgy gondolom, hogy ez tökéletesen elég, de ha esetleg valakinek többre lenne szüksége, akkor microSD kártyával 512GB-ig növelhető. Ehhez a méretes kijelzőhöz és bitang erős hardverhez, komoly energiaforrás kell a készüléknek, amit meg is kapott egy 4000 mAh-s akkumulátor személyében.

Kamera

Mint már említettem a hátoldalon duál kamerarendszer helyezkedik el, az egyik érzékelő 12 megapixeles, a másik pedig 20. Ezekkel a kamerákkal maximum 2160p@30fps minőségű videókat tudunk készíteni. Az előlapi kamera 20 megapixeles, és itt a maximális videó felbontás FULL HD 30fps-el. Mind a hátlapi, mind pedig az előlapi kamera támogatja a HDR technológiát. Teszt képeket sajnos nem tudok ide beszúrni, mert azt nem készítettünk, de higgyétek el nekem, egész szép képeket készít a telefon.

Szoftver

Az Axon 9 Pro Android 8.1-es operációs rendszerrel van felszerelve, a felhasználó felülete pedig a HTC telefonok Sense-hez hasonlít, szintúgy mint a hátlap. Nekem annyira nem jött be, de mint a videóban is mondtam, ez teljes mértékben ízlésfüggő. A rendszer gördülékeny, minden azonnal történik és abban a 20 percben, míg megnéztük a készüléket teljesen szépen futott minden. Az eszközről sajnos eltűnt a 3,5mm-es jack csatlakozó, és csak egy Type-C bemenetet kapunk, ami persze csak akkor rossz hír, ha sok jack-es fülesünk van. :D A telefon támogatja a legújabb technológiákat, van gyors és vezeték nélküli töltés is.

Összegzés

Szerintem a ZTE Axon 9 Pro egy remek telefon, minden téren megállja a helyét. Nálam az egyetlen rossz tulajdonsága a hátlap, ami nagyon könnyedén koszolódik. Remélem tetszett a teszt, ha kíváncsi vagy a többi videónkra is, akkor látogasd meg YouTube csatornánkat, ahová rendszeresen töltjük fel a legújabb tartalmakat.