Az Egyesült Királyság kormánya a templomi tornyokat fogja használni az internet-összeköttetés javítása érdekében a vidéki területeken

ByTech YouTube csatorna

Az Egyesült Királyság kormánya és az angol egyház partnerséget alakítottak ki az egyház épületeinek és egyéb tulajdonságainak használatára, hogy javítsák a szélessávú, mobil és a Wi-Fi kapcsolatot a helyi közösségek számára.

A kormány nyilatkozata szerint ez magában foglalná a vezeték nélküli a templomtornyokban és tornyokban lévő távadók, antennák és üvegszálak telepítését is. A Digitális, Kulturális, Médiaügyi és Sportügyi Minisztérium azt állítja, hogy több mint 120 püspöki egyházról sugároznak szélessávú internetet az Egyesült Királyságban.

A kormány reméli, hogy a megállapodás ösztönözni fog több gyülekezetet, hogy vegyék fontolóra az egyház tulajdonát a digitális infrastruktúra támogatására. A Chelmsford és a Norwich-i egyházmegyék már támogató programokkal rendelkeznek, amelyek alátámasztják ezt az ösztönzést.

"Munkánkat jelentősen javította a vidéki hozzáférés a nagy sebességű szélessávhoz"

- nyilatkozta Stephen Cottrell, a Chelmsfordi püspök. "Az egyházaknak a kapcsolatok javítása érdekében történő támogatása segíteni fogja a vidéki területek két legnagyobb problémáját: az elszigeteltséget és a fenntarthatóságot."

A minisztérium megjegyezte, hogy az anglikán egyházak 65 százaléka és a plébániák 66 százaléka vidéki térségekben van, helyük pedig jól illeszkedik a kapcsolódási és lefedettségi problémák megoldására.

Az irányítási szabályok szerint a telepített telekommunikációs infrastruktúra nem befolyásolhatja az egyházi épületek jellegét és építészeti / történelmi jelentőségét. Az minisztérium megjegyzi, hogy hasonló megegyezést lehetne kötni más hit közösségekkel is. Az Egyesült Királyság korábban bejelentette, hogy az otthonok és a vállalkozások 2020-ig legalább 10 Mb/s sebességű szélessávú internettel fognak rendelkezni.