Az Apple is bezárja ideiglenesen az összes üzletét Kínában a koronavírus miatt

Az Apple február 9-ig bezárja az összes hivatalos üzletét és irodáját a koronavírus terjedése és az egyre növekvő halálozások száma miatt, amely több mint kétszeresére nőtt egy hét alatt.

Az Apple nyilatkozatában az olvasható, hogy a jelenlegi helyzetben nagyon óvatosnak kell lenniük és követve például a McDonald's-ot vagy a StarBucks-ot, ők is bezárják ideiglenesen üzleteiket és irodáikat, emellett pedig az országban működő ügyfélszolgálat is korlátozottan lesz majd csak elérhető.

Eközben több vállalat is arra kérte kínai alkalmazottait, hogy dolgozzanak otthonról és mondják le az üzleti utakat is, ha lehetséges. A koronavírus több ízben is problémát okozhat az Apple-nek, az csak egy kisebb része, hogy az üzleteket és irodákat be kell zárni kis időre, a nagyobb probléma az, hogyha nem sikerül megállítani a fertőzést és nem tudnak újranyitni a nagy gyárak, akkor nem lesz iPhone. 
A Foxconn gyártja jelenleg az iPhone-ok több mint felét, azonban a 350.000 alkalmazottal működő létesítmény is szünetel. Reméljük, hogy minél hamarabb megfékezik a fertőzést és mehet minden tovább, ahogy eddig.

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)