Áprilisban Magyarországra érkeznek az LG 2021-es prémium televíziói

Az LG megkezdi 2021-es, kívül-belül megújult prémium televízió kínálatának hazai forgalmazását.

(***) Stake - az egyik legjobb kriptokaszinó és sportfogadási oldal (***)

Az OLED és NanoCell technológiás készülékek áprilistól elérhetőek a hazai forgalmazóknál. A kínálatot többek között a továbbfejlesztett processzor, a szélesebb képernyőméret-választék, a frissített okostévé-rendszer és az egyedi dizájnmegoldások teszik különlegessé.

OLED tévék 48-tól 83 hüvelykes képátlóig

Az LG 2021-es OLED tévéinek (Z1, G1, C1, B1 és A1 szériák) paneljei önálló fénykibocsátásra képes pixelekből állnak, így a képi megjelenítés rendkívül valósághű, a mozgások pedig gördülékenyek és természetesek, mindezek vékony formatervvel egészülnek ki. A G1 széria minden modellje az OLED technológia következő lépcsőfokának számító OLED evo kijelzőkkel érkezik, amely a panelstruktúra továbbfejlesztett, jobb fényerejű változata. Az LG legnépszerűbb OLED-sorozatának számító C1 széria a kijelzőméretek legszélesebb választékát öleli fel a kifejezetten gamerek számára fejlesztett 48 hüvelykestől egészen az otthoni mozizásra alkalmas 83 hüvelykes méretig. Azok számára, akik elérhetőbb áron szeretnének hozzájutni első OLED televíziójukhoz, az LG B1 és A1 sorozatú készülékei jelenthetnek jó választást. 4K és 8K NanoCell készülékek széles választéka

A teljes 2021-es LG portfólióban az új NanoCell 8K és 4K televíziókból találjuk a legtöbb opciót. A 8K készülékek mellett 4K kijelzők széles kínálatából választhatnak a felhasználók. Minden modell az LG NanoCell kijelzőtechnológiájával érkezik, amely nanorészecskékkel szűri ki a színvisszaadás pontatlanságait, ezzel pedig olyan valósághű képmegjelenítést eredményez, amellyel a nézők teljesen elmerülhetnek a filmek, sportközvetítések és más műsorok nyújtotta élményben.

Mesterséges intelligencia beépítve

A G1 OLED a Z1 és C1, valamint a 8K NanoCell modellek az LG legújabb, negyedik generációs α (Alpha) 9 mesterségesintelligencia-processzorával érkeznek, amely gépi mélytanulás segítségével képes felskálázni a képminőséget. Ennek köszönhetően akár az alacsonyabb felbontású tartalmak is jól kivehetően jelennek meg a nagyobb képernyőkön. A képminőséget tovább javítja az LG AI Picture Pro funkció, amely felismeri a képernyőn megjelenő tárgyakat és azokat külön-külön kezelve háromdimenziós hatást és mélységet ad minden jelenetnek. Az α9 emellett a képernyőn megtekintett tartalom típusa szerint, az otthoni környezeti jellemzők és fényviszonyok alapján állítja be a képminőséget és a jelenetek fénymennyiségét. A processzor két további újítást is tartalmaz: az LG AI Sound Pro új verziója a kétcsatornás hangzást virtuális 5.1.2 térhangzássá alakítja át, az automatikus hangerő-szintező (Auto Volume Leveling) pedig egységes hangerőt garantál a tévé- és streamingcsatornák közti átkapcsoláskor.

Megújult okostévé-rendszer

Az LG legújabb televíziói a vállalat okostévé-platformjának legújabb verziójával, a webOS 6.0-val érkeznek. A megújult webOS felületen a felhasználók gyorsabban hozzáférhetnek az alkalmazásokhoz és személyre szabott ajánlások révén gyorsabban megtalálhatják a kedvükre való tartalmakat. Az újragondolt Magic Remote távirányító dedikált gombokat kapott az olyan népszerű tartalomszolgáltatókhoz, mint például a Netflix.


Mozi, játék, sport

Az LG valamennyi 2021-es prémium kategóriás televíziója egyedi funkciókkal, valamint a legújabb szabványok és tartalomformátumok, többek közt a Dolby Vision IQ, a Dolby Atmos, a HDR10 PRO és a Filmmaker Mode támogatásával érkeznek. Kifejezetten a játékosoknak kedvez a Game Optimizer funkció, amely automatikusan az adott játék típusához leginkább illő képi beállításokat alkalmazza. Az LG tévéin a sportrajongók könnyen követhetik a kedvenc csapataikkal kapcsolatos történéseket a Sports Alert funkció révén, a tévéket pedig akár egyszerre több Bluetooth hangszóróhoz is csatlakoztathatják az igazi stadionhangulatért.


Forrás: LG

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)