App Store: Minden idők legjobb alkalmazásai

Közeledik az AppStore fennállásának 10. évfordulója. Az App Annie csapat (8 éve monitorozzák az App Store-t) jelentésének köszönhetően megtudhatjuk, hogy 2010 júliusától figyelembe véve melyek az áruház minden idők legnépszerűbb és legtöbb bevételt hozó alkalmazásai/játékai.

(***) Stake - az egyik legjobb kriptokaszinó és sportfogadási oldal (***)

Egy meglehetősen átfogó képet kapunk az App Store-ról, amely 2010 óta már több mint 170 milliárd letöltést és több mint 130 milliárd dollár bevételet ért el. Így a mai App Store körülbelül 2,2 millió alkalmazást tartalmaz.  

Játékok

A legnépszerűbb és a legtöbb bevételt hozó játékok listáján olyan klasszikusokat találhatunk, mint a Candy Crush Saga, Clash of Clans, vagy a Kings of Honor. Sajnos App Annie konkrét letöltési számokkal nem tudott szolgálni, de állítása szerint a Candy Crush világszerte több mint 280 millió alkalommal került letöltésre 2010 júliusa és 2018 májusa között. A dobogó második fokán a Subway Surfers, míg a harmadik legtöbbször letöltött játék a Fruit Ninja. A legtöbb bevételt hozó játék a Clash of Clans, amit a Candy Crush Saga és a Monster Strike követ. Azt is megtudhatjuk melyek a legnépszerűbb kiadók. Letöltés szempontjából az Electronic Arts, a Tencent és a Gameloft, míg a bevétel szerint a Tencent, Supercell és a NetEase foglalja el az első három helyet.  

Alkalmazások

Gondolom senki nem lepődik meg a legtöbbször letöltött alkalmazások listáján. Az első 5 legnépszerűbb appot a Facebook adja a Facebook, Messenger, Instagram és a WhatsApp alkalmazásaival. A Facebook appot 2010 júliusa és 2018 májusa között 700 milliószor töltötték le. A bevételek szempontjából a Netflix az uralkodó app, utaná pedig a Spotify és a Pandora Radio következik a második és harmadik helyen. Az alkalmazást fejlesztő cégek tekintetében érdekes módon nem a Facebook, hanem a Google generálta a legtöbb letöltést. A másik érdekesség pedig, hogy a játékok után, az alkalmazások tekintetében is a Tencent tudhatja magáénak a legtöbb bevételet.   A végére még jöjjön egy piaci megoszlás is. Az első három hely mindkét listában azonos. A legtöbb letöltést és bevételt is az USA generálta, 40,1 milliárd letöltést, míg dollárból 36 milliárdot hozott a konyhára. Letöltések tekintetében nem sokkal maradt le Kína a második helyen, 39,9 milliárd letöltést generáltak és ők 27,7 milliárdot költöttek el az App Storeban. A japánoknál 9,5 milliárd letöltést és 25,2 milliárd bevételt hoztak.   A teljes jelentés Annie App weboldalán érhető el.

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)