2020-ban érhet el a konzolok új szériája a felhasználókhoz.

Hirdetés

Míg anno az Xbox One X Scorpio kódnéven volt ismert, úgy a következő generáció erősebb modelljét Anaconda-ként emlegetik a Microsoft-nál. A Microsoft Central értesülései szerint két új konzolon is dolgozik a gyártó, amelyeket együttesen Scarlett kódnéven emlegetnek.

Az Anaconda, ahogy az az Xbox One X esetében is történt, erősebb hardverrel, processzorral és grafikus kártyával fog rendelkezni, amelyeket az AMD szolgáltat. A megfelelő betöltési sebesség biztosítása érdekében pedig SSD-vel lehet majd felszerelve. A másik, Lockhart néven emlegetett konzol egy megfizethetőbb verziójú Xbox modell lesz, mint az Xbox One S. Természetesen mindkét verzió kompatibilis lesz az előző generációkhoz kiadott játékokkal. A Scarlett széria érkezése 2020-ban várható.

A redmondi szoftveróriás a 2019-es évet sem fogja kihagyni, hiszen a hírek szerint egy lemez nélküli Xbox One S verziót is fejlesztenek. Ezzel kapcsolatban először novemberben érkeztek információk, a Windows Central állítása szerint, már 2019 januárjában bemutathatják. Azonban a lemez nélküli verziónál még érdekesebb hír, hogy a Microsoft egy új program bevezetésén is dolgozhat, amelyben a fizikai lemezeinket digitális változatokká alakíthatjuk majd. Az Xbox One bevezetésekor is voltak hasonló törekvései a gyártónak, azonban akkor mégis lemondtak az ilyen irányú terveikről.

A vállalat jövőre tervezi elindítani xCloud szolgáltatásának próbaverzióját, amelyre a következő generációs konzolok tekintetében nagy figyelmet fognak fordítani.

Új böngészőre cserélheti a Microsoft az Edge-et

 

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.