AirDrop szerű fájlátvitel érkezik Xiaomi, Vivo és Oppo telefonokra

A Xiaomi, a Vivo és az Oppo bejelentették, hogy közösen létrehoznak egy AirDrop szerű fájlátviteli megoldást telefonjaikra.

Weboldal készítés kedvező áron!

Az Apple felhasználók már jó ideje élvezhetik az AirDrop adta előnyöket, azonban jó hír, hogy hamarosan a Xiaomi, Vivo és Oppo telefon tulajdonosok is használhatják ezt a fajta fájlküldési megoldást. 

A kezdeményezést Peer-to-Peer Transmission Alliance-nek hívják, ami elég szörnyű név, de ez a legkevesebb. A szolgáltatás bluetooth-on keresztül kapcsolja össze a két eszközt, majd WiFi-n keresztül történik a fájlátvitel. A megoldás 20MB/sec-es sebességet ígér és be lesz építve az operációs rendszerbe, így bárhol, bármikor könnyedén elérhető lesz.

Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a Xiaomi, Oppo vagy Vivo felhasználók képesek lesznek fájlokat megosztani egymással, ha a közelben vannak. Ennek a legnagyobb előnye, hogy nem fogyasztja a mobil adatforgalmat, hiszen az átvitel WiFi-n keresztül történik. 

A Vivo közleménye szerint az új funkciót 2020 februárjától fokozatosan vezetik majd be az új készülékeken.  A Xiaomi tweetje szerint pedig az új funkció bevezetése az okostelefon márkájától és az eszköz modelljétől függ majd. Tehát nagyjából fogalmunk sincs egyelőre, hogy mikor érkezik a Peer-to-Peer Transmission Alliance, de az biztos, hogy hiánypótló.