A kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasás, mint technológia még eléggé gyerekcipőben jár, így nem is csoda, hogy akadnak még vele problémák.

Hirdetés

Az okostelefon gyártók a 2018-as év során igyekeztek felhasználóbarát lehetőségeket biztosítani a készülékek feloldásához. Így vezetett el az út a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó alkalmazásáig, ami a mai napra már a piac több készülékében meg is található.

Alapvetően egy jó megildásról van szó, de több probléma is adódott, amelyek sok esetben rettentően zavaróak is a felhasználók számára. Szerencsére a fejlesztések nem álltak le, hiszen ahogy a legfrissebb hírekből is kiderült, a Xiaomi egy új ujjlenyomat-érzékelő technológiát jelentett be. Ezzel már két fő problémát is orvosolni tudnak majd, így fokozva a felhasználói élményt. A továbbfejlesztett megoldás már lehetővé teszi majd, hogy egyetlen érintéssel feloldhassuk a készüléket, ellentétben az aktuális generációval, ami néha csak sokadik próbálkozásra teszi meg ugyanezt.

Továbbá a Xiaomi azt is állítja, hogy sikerült növelniük a hasznos felületet, amelyen beolvastathatjuk ujjlenyomatunkat.

Sajnos arról egyelőre még nincs információ, hogy melyik telefonjukban jelenhet meg elsőként ez az új fejlesztés. Azonban várhatóan már a következő zászlóshajójukban megtalálható lesz, ami Xiaomi Mi 9 néven kerülhet bemutatásra.

Bemutatkozott a Huami Amazfit Cor 2

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.