A Toshiba 6 TB-os HDD-t jelentett be felügyeleti alkalmazásokhoz

A Toshiba bemutatta a DT02-V sorozatú új energiahétkony merevlemezeit, melyeket kimondottan megfigyelési rendszerekhez szánnak.

Weboldal készítés kedvező áron!

Az új adattároló egységek 32 HD adatfolyamot is támogathatnak, és kapacitása akár 6 TB is lehet. A vállalat szerint az új meghajtók legfontosabb előnye, hogy sokkal megbízhatóbbak, mint elődeik. A Toshiba DT02-V 3,5 hüvelykes merevlemezcsaládja 2 TB, 4 TB és 6 TB-os verziókban érhető el 5400-as fordulatszámmal és 128MB gyorsítótárral. 

A digitális videofelvevő (DVR) és a hálózati videofelvevő (NVR) platformokra irányuló alkalmazásokat célozva, a DT02-V HDD-k különféle fejlesztéseket támogatnak, például képesek akár 32 kameráról is egyidejűleg adatokat felvenni. A merevlemezek névleges éves munkaterhelése 180TB és egymillió órás MTBF-re vannak osztályozva.

Az MTBF egy statisztikai alapú minőségi paraméter. Az elnevezés az angol nyelvű Mean time between failures kifejezés rövidítésből származik, mely a meghibásodások közt átlagosan eltelt időt jelenti.


A Toshiba szerint az új DT02-V merevlemez-meghajtói nagyobb megbízhatóságot nyújtanak, mint az előző generációs alacsony fordulatszámú MD04ABA-V HDD-k. Összességében a meghajtók nagyobb teljesítményt nyújtanak alacsonyabb fogyasztás mellett.

A Toshiba a megfigyelési rendszerekhez használt merevlemezeket nagyon fontos piacnak tekinti, mivel az ilyen merevlemezek iránti kereslet az elkövetkező években várhatóan növekedni fog, különösen Kínában. 

A vállalat elkezdte kiküldeni tesztelésre a 4TB-os verziókat, míg 6 TB-os meghajtók januárban esedékesek,  márciusban pedig 2 TB-os termékminták várhatók. Nem egyértelmű, hogy a gyártó mikor tervezi megkezdeni az új merevlemezek értékesítését, de nyugodtan mondhatjuk, hogy erre 2020-ban kerül sor.