Amikor a Nintendo kiadta 2016-ban a NES Classic Edition-t, nem is gondoltuk volna, hogy esetleg a többi konzolgyártó is, köztük a Sony kiadhat egy RETRO kiadást játékgépeikből.

Hirdetés

A Nintendo NES Classic Edition-nek nagy sikere volt, sokan vásároltak a konzolból, hogy nosztalgikus élményben legyen részük. A gyártónak megéri hiszen a hardver olcsó, a szoftver kész van, tehát jó biznisznek számít régi eszközöket ujra kiadni, gondoljunk csak a Nokia telefonokra, a HMD Global rengeteget eladott belőlük.

Nem csoda, hogy a Sony is fontolgatja, hogy kiadnak egy retro verziót a PlayStation 1-es konzolból, egy úgynevezett “Classic Edition”-t. A Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója, John Kodera egy, a héten adott interjújában elmondta, hogy jelenleg vizsgálják egy ilyen konzol kiadásának lehetőségét.

Az új PlayStation 4 és 4 Pro konzolokon tudunk játszani a korábbi verziókra kiadott játékokkal, a Store-ban rengeteg PS3-as és PS2-es játék érhető el, sokan örülnének azonban, ha PS1-es játékok is felkerülnének és támogatnák őket a modern konzolok, de ha a vállalat esetleg kiad egy PS1 Classic Edition-t akkor nem valószínű, hogy bekerülnek a kínálatba.

Ti mit szólnátok egy PS1 Classic Edition-ek? 🙂

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.