Tavaly a Razer indította meg a gamer telefonok forradalmát, az első valóban játékra fejlesztett készülék, a Razer Phone bemutatásával. A Razer Phone 2 személyében a mai napon megérkezett a generációváltás.

Hirdetés

Kijelző

Mint tudjuk, a kijelző az egyik legfontosabb dolog, ha gamer termékekről beszélünk. A képernyő esetében megmaradtak a Sharp 5,7 hüvelykes, 2560 x 1440 felbontású, 120 Hz-es paneljénél. De természetesen vannak különbségek a tavalyi modellhez képest, olyanok mint a Gorilla Glass 5 védelem, ami a Gorilla Glass 3-at váltotta fel és a Razer által ígért 50%-os maximális fényerő növekedés, amit majd természetesen csak egy esetleges teszt után lehet normálisan megítélni.

 

 

Specifikáció

A Razer a megfelelő működtetéséhez a jelenleg elérhető legerősebb Snapdragon processzorra váltott, a Snapdragon 845-re módosult. Az új processzorral alapvetően az Adreno 630 GPU jár, azonban a gyártó több módosítást is végzett, hogy a készülékük előrébb járhasson a többi, hasonló felszereltségű versenytárshoz képest.

Razer Phone 2
Kijelző 5,7 hüvelykes, 2560 x 1440 felbontású (16:9), IPS LCD, 120 Hz
CPU Qualcomm Snapdragon 845
GPU Adreno 630
RAM 8GB
Tárhely 64GB
Kamera Elöl: 8 MP, f/2.0
Hátul (Elsődleges): 12 MP, f/1.8, 25mm
Hátul (Másodlagos): 12 MP, f/2.6
Csatlakozás Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 5.0
USB Type-C
NFC
Akkumulátor 4.000 mAh
Méretek 158.5 x 79 x 8.5 mm
Színek
Operációs rendszer Android 8.1 Oreo

A telefon hűtéséről az új és innovatív gőzkamrás hűtőrendszer gondoskodik, amely speciális, grafitalapú anyagokból készül. Így az új chip és a fejlettebb hűtési megoldás lehetővé teszi a Razer Phone 2 számára, hogy akár 30%-kal magasabb teljesítményt érjen el az elődjéhez képest.

A készülék előre telepítve az Android 8.1 Oreo operációs rendszert futtatja, azonban a gyártó a megjelenés után rövid idővel ígéri az új Android főverzió frissítését is.

Dizájn

Kialakítását tekintve a Razer Phone 2 megmaradt a régi 16:9-es képaránynál, de természetesen ettől függetlenül a gyártó igyekezett minél inkább modernizálni új készülékét. A régi fém hátlapot üvegre cserélték, így modernebb kinézet és vezeték nélküli töltés is biztosított a felhasználók számára. Ehhez kapcsolódóan a Razer egy vezeték nélküli töltőt is forgalomba hoz, ami a gaming szektorban megszokott, RGB megvilágítást is alkalmazza.

Ahogyan Ti is tudjátok, az RGB megvilágítás most nagy trendnek számít a játékosok és a játékra szánt eszközök gyártóinak körében is. A Razer ehhez saját megoldását, más néven a Chroma-t használja fel. A telefon hátlapján egy Razer logó is megtalálható, ami alá szintén beépítésre került a technológia. Ez azt jelenti, hogy felhasználók egy 16,8 milliós színskáláról, és több effekt közül választhatják ki azt, hogy mégis hogyan is világítson telefonjuk. A Chroma természetesen nem áll meg itt, képes még együtt működni olyan különböző alkalmazásokkal is, mint például a Facebook, vagy a WhatsApp. Szóval amint értesítést kapunk valamelyik beállított és támogatott alkalmazásból, akkor a Razer Chroma logó felvillan és a beállított színre vált, így figyelmeztet minket.

A telefon kialakításának köszönhetően IP67-es minősítést kapott, ami azt jelenti, hogy víz- és porálló is.

Kamerák

Igaz, hogy a Razer Phone 2-t leginkább a játékosoknak szánják, azonban ez nem azt jelenti, hogy ne figyelnének oda más okostelefon funkciók esetében is, mint például a fényképezés. A hátlapon egy dupla kamerával rendelkezik, ami egy 12 megapixeles f/1.75 főszenzorból és egy másodlagos 12 megapixeles telefotó lencséből áll. Az előlapi kamera azonban semmit sem változott, ugyanúgy egy 8 megapixeles, fix fókuszos szenzor kapott helyet.

Akkumulátor

Akkumulátor tekintetében azonban nem igazán látunk változást. A Razer Phone 2 megmaradt a 4.000 mAh-s telepnél, amely USB Type-C porton keresztül tölthető és támogatja a legújabb QucikCharge 4.0+ technológiát is. De ahogy már korábban említettük, elérhető a 15 W-os vezeték nélküli töltés.

Ár és elérhetőség

A Razer weboldalán már előrendelhető a készülék, 799 dolláros áron. Arról azonban még semmit sem árult el a gyártó, hogy mikor kezdik meg a kiszállítást.

 

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.