A Nokia 9-cel visszatér a PureView márkanév

Nemrég olvashattunk róla, hogy a HMD Global megszerezte a PureView márkanevet, amelyet utoljára a Microsoft mobiljainál láthattuk. A leendő, öt hátlapi kamerával érkező Nokia 9 lehet az újraegyesítés utáni első Nokia PureView mobil.

Emlékeztek még a 6 évvel ezelőtt bemutatkozott Nokia 808 PureView-ra, ami 41 MP-es kamerát kapott? Elképesztő volt, hogy mindezt a Symbian rendszer alatt meg tudták valósítani. Itt jött képbe a PureView, aki a Nokia 808 megjelenése előtt jó pár éven keresztül azon dolgozott, hogy egy ilyen brutális kamerát kaphasson a készülék. Nokia 808 PureView Mikor jönne máskor újra a köztudatba a PureView név, ha nem akkor, amikor a HMD épp egy öt hátlapi kamerával szerelt Nokia mobilt készül piacra dobni. Igaz már csak inkább marketing fogás, de mindenesetre jól időzítették a márkanév használati jogának megvásárlását. Ne feledjük, hogy a Zeiss optikai céggel való partnerséget is feltámasztották.
Augusztusban a PureView név tulajdonjoga az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala birtokába került. A márkanév korábban a Microsoft tulajdonában volt, és a Lumia 920, a Lumia 1020, a Lumia 1520 és a Lumia 950 modellek is a PureView-családba tartoztak. Végül pedig a HMD Global kezei közé került a névhasználati jog. A Nokia 9 PureView megjelenési dátumát még nem tudni, mindenesetre nagyon kíváncsian várjuk, mi sül ki belőle. https://bytech.hu/megerkezett-a-nokia-7-plus-android-pie-frissitese/ Nokia fan vagy? Vagy csak kérdésed lenne a Nokia készülékekkel kapcsolatban? Akkor csatlakozz a magyar Nokia közösség Facebook csoporthoz. Ha érdekel, kattints a képre.

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)