A Microsoft bejelentette a Surface Hub 2S-t

A Microsoft bemutatta legújabb Surface Hub termékét, a 2S-t, amelyet vállalatoknak szánnak konferenciatermekbe és irodákba. Mellesleg egy autó árába kerül egy ilyen eszköz.

ByTech YouTube csatorna
Valószínűleg az olvasóink közül nem sokan terveznek ilyen eszközt vásárolni, de úgy gondolom érdekesek ezek a termékek, amiket elsősorban vállalatok használnak. Az ilyen termékek tökéletesek konferencia beszélgetésekhez, bemutatókhoz, különböző tervek, jelentések prezentálásához. Az új széria két változatból áll, egy 85 hüvelkyes és egy 50 hüvelykes modellből, utóbbit akár akkumulátorral is működtethetünk.

Surface Hub 2S 50 hüvelyk

A kijelző egyértelműen 50 hüvelykes és 3840 x 2560 pixel felbontású, egy nyolcadik generációs Intel Core i5 processzort kapunk, továbbá Intel UHD 620-as grafikus chippel és 8GB memóriával rendelkezik. Tárhely tekintetében egy 128GB-os SSD került a masinába. A terméken megtalálható minden szükséges bemenet mint az USB, HDMI vagy a Type-C. A Microsoft Surface Hubok teljes értékű all-in-one PC-k, melyeket vállalatoknak szánnak és ez nemcsak a kijelzőben és a hardverben mutatkozik meg, hanem szoftveresen is. A termékek alapból tartalmaznak Windows 10-et és több hasznos programal is fel vannak vértezve, mint a Skype for Business, a Microsoft Whiteboard, a Microsoft Office és más programok speciális verziójával. Az egyik legfontosabb különbség a Surface Hub 2S és elődei között az, hogy maguk a hardverelemek nincsenek beépítve a kijelzőbe, hanem egy kis dobozba kerültek, így bármikor egyszerűen lehet hardvert cserélni. Alapvetően ez egy praktikus dolog főleg, hogy a Microsoft tervez egy GPU teljesítményben erősebb gépet készíteni a termékhez, Surface Hub 2X néven. A 2S-hez vannak kiegészítők is, mint a Surface Hub 2 kamera, mely a videóhívásoknál lehet hasznos, illetve Surface Hub 2 Pen, amivel prezentálás közben tudunk írni vagy rajzolni a kijelzőre. Ezenkívül a Microsoft speciálisan tervezett állványokat és fali tartószerkezeteket, valamint egy APC által tervezett akkumulátort kínál az 50 hüvelykes modellhez. A Microsoft júniusban kezdi meg az 50 hüvelykes modellek értékesítését 8999 dolláros áron, ami cirka 2,5 millió forint, nem olcsó a termék, de nem is átlagfelhasználóknak szánják. A nagyobbik 85 hüvelykes verzió majd csak 2020-ban lesz elérhető.