A megfizethető minőség - Philips 7304 teszt

A 800 ezres csodamasina után egy megfizethető Philips okostévé járt nálam.

NoteWall.hu

Az abszolút csúcskategóriás 55 hüvelykes Philips OLED 934 után egy megfizethető középkategóriás Android TV került hozzám tesztelésre, méghozzá a 7504 sorszámot kapó okostévé. A vállalat rengeteg méretet szabadított a piacra az LCD megjelenítős 7304 Performance sorozatában: 43", 50", 55", 58", 65", 70". Nálunk a legkisebb, 43 hüvelykes példány járt tesztelésen, amit a cikk írásának pillanatában körülbelül 150 ezer forintért lehet megvásárolni hazánkban. Nézzük, mit kapunk ezért a pénzért.

A Philips már a középkategóriában sem adja a 4K UHD felbontás alá, a 3840 x 2160 pixel egy 108 cm képátlójú DLED panelen terül el. Akadhatnak olyanok, akik az LCD megjelenítő olvasatán fintorognak, de nekik mondom, hogy ha leteszel mellé egy teljesen átlagos LCD tévét, és nem vagy tudatában annak, hogy a 7304-ben is ilyen tecnológiájú panel lapul, simán bebeszéled magadnak, hogy ez OLED.  Ez a remek minőség köszönhető egyrészt a P5 Perfect Picture processzornak, valamint a HLG, a HDR10+ és a Micro Dimming Pro képjavító technológiáknak.Itt is megkapjuk a Philips remek három oldalú Ambilight világítását, ami azt jelenti, hogy a kijelző szélein megjelenített tartalom színvilágához hasonló színeket vetítenek ki a tv hátoldalán megtalálható LED-ek. Ez egyrészt növeli a filmnézés élményét, másrészt van egy olyan praktikus vonzata is, hogy nem kell plusz fényforrás, ha esetleg hirtelen valamiért fel kell ugranod a fotelból. 

A portok tekintetében nem kell szűkölködnünk, kapunk 4 db HDMI 2.0, 3 db USB, 1 db YPbPr, továbbá műholdas csatlakozó, CI+ interfész, digitális audiokimenet, audio L/R bemenet, jack csatlakozó és Ethernet port sorakozik még fel hátul.

A hangzásról két darab 10 wattos teljes tartományú hangszóró gondoskodik, amely olyan hangzásjavító megoldásokkal van felvértezve, mint az automatikus hangerőszint-kiegyenlítés, a Dolby Atmos, az 5-sávos hangszínszabályzó, a mesterséges intelligenciával vezérelt hang, a javított mélyhangzás és a tiszta párbeszéd. Összességében meg vagyok elégedve a hangzással, teljesen korrekt, ha viszont a kategóriájához mérten nézzük, akkor inkább kiválónak mondanám.  A 7304 egyébként fémszínt kapott, és érdemes megemlíteni még azt, hogy a tv egy olyan T-alakú talpon nyugszik, ami forgatható.Szoftveres téren Android 9 Pie operációs rendszer fut a készüléken, beépített Google Asszisztenssel, de az Amazon Alexa is opció.  Előre telepítve itt is megtalálunk olyan alkalmazásokat, mint a Youtube, Netflix, HBO Go stb., de a Philips App galériából és a Google Play áruházból szinte bármit feltelepíthetünk, persze a Google fiókunkkal való bejelentkezést követően. A rendszer egyébként gördülékeny, néha hajlamos egy kicsit többet gondolkodni, de teljesen rendben van.Itt is a megszokott remek minőségű távirányítót kapjuk a dobozban, azonban itt a hátoldalra nem került fel a teljes értékű, kettéosztott angol billentyűzet.Összegezve, a kategóriájában egy kiemelkedő okostévéről beszélhetünk a Philips 7504 személyében. A 150.000 forintot bőven megéri, azonban ez a 108 cm-es modell nem egy nappaliba való példány, legalábbis nálunk található elrendezésből kiindulva, ahol 3 méterre van a TV a kanapétól, ide inkább az 50 vagy az 55 hüvelykes példányt választanám. Viszont hálószobákba vagy kisebb nappalikba az egyik legjobb választás lehet.