A legjobbak között - Xiaomi Mi 9T teszt

Nagyjából egy-másfél hónapos használat után született meg ez a teszt, ennyi idő alatt bőven kijöttek a telefon erősségei és gyengeségei is, azonban az bőven elmondható a Mi 9T-ről, hogy nagyon megéri.

ByTech YouTube csatorna

A készülékről készült egy elég részletes tesztvideó, érdemes megnézni, de azért szeretnék még megemlíteni egy dolgot, ami az egész márkával kapcsolatban rettentően idegesített. Ez volt az első olyan Xiaomi okostelefonom, aminél az alap alkalmazásokban hirdetések jelentek meg, tehát a fájlkezelőben, zenelejátszóban és sorolhatnám. Én először nem tudtam hova rakni, hallottam róla, hogy egyes régiókban vannak ilyenek, ami legyünk bárhol is nagyon gáz, de nem gondoltam volna, hogy az EU területén forgalmazott készülékben is találok ilyet. 

Megdöbbenve néztem, hogy mi a szar ez? Hogyan lehetséges, hogy egy gyári appban Google-ös hirdetések jelennek meg? Utánaolvastam és kikapcsolhatóak a reklámok, de basszus nehogy már veszek egy telefont adott esetben több százezer forintért és még én kapcsolgassam ki a hirdetéseket, meg mókoljak még ezzel. Alapvetően minek kell ebből bevételt szereznie egy ekkora vállalatnak? Komolyan az egyik vezető gyártónak Google-ös hirdetésekkel kell teletömnie a alapértelmezett appokat? Én továbbra sem tudom ezt hova tenni, ilyet egészen biztosan nem látni Samsung vagy Apple termékekben, igaz hogy sokszor annyiba kerülnek, de legalább adnak a minőségre. Lehet, hogy ez Kínában meg Indiában okés, de itt nagyon nem!

Elnézést kérek, hogy ennyit írtam erről, csak engem teljesen kiakasztott, hogy ezt miért, meg hogyan, természetesen a tesztet ez nem befolyásolta, éppen ezért a videóban erről nem beszéltem.