Az LG egy olyan stratégiát dolgozott ki, amelyben egyaránt használni fogja az LCD és OLED paneleket is.

Hirdetés

Az újonnan bejelentett LG G7, a G6-hoz hasonlóan LCD kijelzővel érkezett, a V30 viszont már korábban OLED kijelzőt kapott. Ez is jelezheti már a két széria között a jövőben is megjelenő különbségek egyikét.

Hwang Jeong-hwan elmondta – “A V30 egy OLED okostelefon, a V széria pedig továbbra is OLED marad”.

Ez az jelentheti, hogy a jövőben a G szériás telefonok LCD kijelzőkkel, míg a V széria készülékei OLED kijelzővel lesznek elérhetőek?

Az LG hagyományosan az LCD kijelzőkre támaszkodott, azonban a tavalyi évben megkezdték az OLED kijelzők gyártását is, amellyel kapcsolatban számítanak az Apple és a Google érdeklődésére is. A vállalat az új OLED panelt már a 2017 végén megjelenő V30-ban és az idei évben debütált V30S-ben is alkalmazta.

Az LCD kijelzők általábban olcsóbbak, ezért az alsó és középkategóriás okostelefonok többségében ez található meg. Az OLED képernyők, viszont sokkal szín és élethűbb megjelenítést kínálnak, viszont a gyártási költségei is sokkal magasabbak. Ennek eredményeként az OLED kijelzők általában a prémium készülékekre korlátozódnak, mint például a Galaxy S9 és az iPhone X.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.