A mobil iparág már több mint egy éve készül az 5G-re való átállásra, és néhány piaci szereplő várhatóan az év folyamán meg is kezdi a tesztelést, a felhasználók közreműködésével. Azonban a legtöbb okostelefon-gyártó a jövő évre tervezi az első 5G-képes készülékének kiadását. A Huawei egyike azoknak a gyártóknak, akik hozzávetőleges dátummal szolgáltak a megjelenést illetően.

Hirdetés

Ma a mydrivers fórumon Hu Houkon, a Huawei alelnöke és időnkénti vezérigazgatója (rotációs rendszer alapján van meghatározva a cég aktuális CEO-ja) által közzétett megnyílvánulás szerint az iparág készen áll az 5G-re történő átállásra. Azt is bejelentette, hogy a Huawei első 5G-s készülékét 2019 közepén dobják piacra és a Kirin 980 processzor fogja hajtani.

Így az olyan leendő Kirin 980-cal szerelt készülékekben, mint a Mate 20/20 Pro és a Honor Magic 2, még nem lesz 5G támogatás. Ez egyszerűen azért van, mert processzor társaságában egy teljesen másik modem kap majd helyet, amellyel karöltve már támogatni fogják a 2019 közepétől megjelenő készülék az 5G kapcsolatot.

Egy kicsit visszakanyarodva az aktuális zászlóshajó modemhez, ami az előbb említett 3 készülékben lesz megtalálható, 4.5G kapcsolatat kínál és ez az első Cat.21 modem a világon. A jövő év közepétől elindított Kirin 980-as készülekek egy teljesen új 5G alapsávot támogató Balong 5000 5G modemet fognak kapni.

Az 5G-s halózat gyorsabb sebességet és alacsonyabb késleltetést fog eredményezni, így újabb lehetőségek nyílnak, például a VR headsetek, az intelligens autók és az IoT eszközök felé.

 

IFA 2018: A Huawei bemutatta Kirin 980 processzorát

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.