A HTC Vive bejelentette, hogy együttműködéseket köt a Mozilla Firefox-szal, az AWS Amazon Sumeriannal és a Fidelity Investments-cel. A megállapodások hozzásegítik a felhasználókat egy VR alapú webböngészéshez, így a VR technológiát mindennapi körülmények közt használhatják. A Firefox Reality a VR alapértelmezett böngészője lesz, biztonságot garantálva a felhasználóknak.

Hirdetés

Annak érdekében, hogy a webes tartalmak integrálhatóak legyenek a VR világába, a HTC Vive az Amazon Web Services-szel (AWS) dolgozik együtt. Az Amazon Sumerian eszközrendszert biztosít a fejlesztők és a vállalatok számára, így azok könnyen hozhatnak létre és oszthatnak meg VR tartalmat. A Fidelity Investments lesz az első vállalat, amely megjelenik az új platformon, minderre a CES-en kerül sor. A felhasználók speciálisan az új böngészőhöz fejlesztett egyedi környezetben tekinthetik át portfóliójukat.

 

Mozilla Firefox

A HTC Vive és a Mozilla Firefox új jövőképet festett arról, milyen is lehetne a webes élmény a virtuális valóságban. Az együttműködésnek köszönhetően a VR böngészőben gyorsabb és egyszerűbb a keresés, könnyebben elérhetők az egyes oldalak, akár vásárlás, kutatás vagy videózás céljából. A Vive, a Vive Pro és a közeljövőben érkező VIVE Cosmos alapértelmezett böngészője a Firefox lesz.

 

Amazon Sumerian

A HTC Vive fejlesztők magas szintű, VR-re optimalizált weboldalakat hozhatnak létre, amihez nincs szükség speciális programozási ismeretekre. A Sumerian segítségével a fejlesztők gyorsan tervezhetik, tesztelhetik és tehetik közzé VR-re fejlesztett weboldalaikat, melyek azonnal elérhetőek belső tesztekhez, hitelesített felhasználók vagy akár a nagyközönség számára. A VR oldalak mellett az AWS és a HTC azon dolgozik, hogy integrálja a Sumeriant a Viveportba, így bármilyen VR tartalmat közzétéve a platformon, az gyorsabban juthat el a végfehasználókhoz.

 

Fidelity Investments

Az együttműködésekben rejlő lehetőségeket a HTC a Fidelity Investments bevonásával szemlélteti a CES során, a Wynn Hotelben. A Fidelity Investments VR weboldalának prototípusával a befektetőket új adatvizualizációs eszközök segítik a tájékozódásban, és könnyebben megoszthatják információikat családtagjaikkal vagy tanácsadójukkal.

 

A HTC kibővítette VR portfólióját

 

Forrás: HTC

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.