Korábban azt pletykálták, hogy a Note széria következő tagja, a Note 9 lesz az első Samsung mobil, amely kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóval fog érkezni. A legfrissebb hírek szerint, azonban nem a Note 9-ben, hanem a Galaxy S10-ben fog először megjelenni, amit elvileg már a beszállító partnerekkel is közöltek.

Hirdetés

A dél-koreai Chosun szerint a Samsung már a Galaxy S8-on is tesztelte a technológiát, mivel azonban technikai nehézségekbe ütköztek, ez nem valósult meg. Eközben a kínai gyártók, mint a Vivo és a Huawei, már elindították az első kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóval felszerelt mobiljaikat. Fontos megemlíteni azonban, hogy a Samsung nem más gyártótól szerzi be a szenzort, hanem saját maga készíti azt.

Vivo X20 Plus UD készülékben elérhető kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasó lassabb, mint a hagyományos ujjlenyomat-olvasó. A nemrég bemutatott Huawei Mate RS a kijelzőbe ágyazott mellett, a hátoldalon egy hagyományos szenzort is kapott. Az oka pedig valószínüleg az lehet, hogy a kijelzőbe ágyazott szenzor még nem 100%-osan megbízható, másképp nem látnánk sok értelmét a dolognak.

Galaxy S10 koncepció

A Samsung saját szenzorát állítólag nem csak a mobiljaiban szeretné használni, hanem későbbiekben az otthoni eszközökben, sőt még az okos autókban is alkalmazná. Kíváncsian várjuk a Samsungnak, a Galaxy S10-ben debütáló megoldását, a hírek szerint már januárban le is rántják a leplet róla.

Forrás: Gizmochina

Amit eddig tudhatunk a Samsung hajlítható telefonjáról

 

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.