A Ford 2019 végéig bevezeti minden új járművük 4G támogatását.

 

Ez egy nagy lépés a Ford számára és elősegíti azt, hogy járműveik felépítése sokkal modernebb legyen. Azonban ez azt is megmutatja, hogy az autógyártók mennyire le vannak maradva a fogyasztói technológiák bevezetése terén. Anno bevezették a 3,5 mm-es szabvány AUX portokat a járművekben, most pedig érkezik a 4G LTE támogatás, azonban amint bevezetik az 5G-t a gyártók ismét lemaradásban lesznek.

Ford

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy hiba lenne a 4G LTE modemek beépítése. A jelenlegi igényekhez mérve a 4G LTE modem pontosan azt nyújtja amire szükség van, mint például hogy információkat kapjunk a forgalomra valód időben, kommunikáljon az otthoni okos készülékeinkkel.

Azonban ez a bejelentés annyit jelent, hogy a következő 5 évben biztosan a 4G LTE lesz a szabvány a Ford járművekben és ez problémát is jelenthet, mivel az autóban található rendszernek bizonyos szempontból versenyeznie kell a okostelefonokkal is. Mivel senki sem fog olyan rendszeren GPS szolgáltatást használni ami már 3 éve elavult, amikor van egy 5G kapcsolattal rendelkező okostelefonja. Ugyanúgy ahogy a CD-ket felváltotta a letöltött zene és a Spotify.

A gyártóknak a jövőben mindenképpen törekedniük kell a járműveik frissen tarthatóságára, mind szoftveres, mind elektronikai szinten.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.