A Facebook 2021-ben biztonságosabb lesz egyes felhasználók számára

A platform azt tervezi, hogy több felhasználóra bővíti a Facebook Protect nevű programját.

A Facebook fokozott biztonsági intézkedéseket vezet be 2021-ben. De van egy csavar a történetben : csak bizonyos felhasználók kapnak hozzáférést a biztonsági funkciókhoz. Az Axios jelentése szerint kiderült, hogy a Facebook 2021-ben tervezi a biztonsági intézkedések fokozását. A következő évben a Facebook további felhasználókra is kiterjeszti a Facebook Protect által kínált védelmi funkciókat.

A Facebook Protect elérhetővé vált a 2020-as amerikai választásokon, és jelenleg csak a politikai jelöltek, a megválasztott tisztviselők, a szövetségi és az állami minisztériumok, a pártbizottságok és a politikai munkatársak számára érhető el. 

A programba való regisztráció fokozott biztonságot kínál a felhasználóknak a Facebookon és az Instagramon. Lehetővé teszi a platform számára, hogy "gyorsan észlelje az esetleges gyanús fióktevékenységeket a fiók feltörési kísérleteinek figyelemmel kísérésével". Kiemelték, hogy a Facebook Protect kifejezetten a fiókok hackelésének megnehezítésére szolgál:

Folyamatosan keressük a módját, hogy egy lépéssel a hackerek előtt maradhassunk. Bár mindenkit nem foghatunk meg,  a program egyike annak a több lépésnek, amelyet azért teszünk, hogy megnehezítsük a támadók dolgát.

Nathaniel Gleicher, a Facebook biztonságpolitikai vezetője szerint újságírók, hírességek és emberi jogi aktivisták leehetnek jogosultak a biztonsági funkciók használatára. A Facebook úgy véli, hogy az ilyen típusú fiókok nagyobb veszélynek vannak kitéve. Az Axios beszámolt arról, hogy a 2020-as amerikai választásokon részt vevő Facebook-felhasználók több mint 70 százaléka kétfaktoros hitelesítést használt, ami valószínűleg megakadályozta, hogy a hackerek elérjék ezeket a nagy horderejű fiókokat és oldalakat a választások során.

A platform a Facebook Protect kibővítése mellett fizikai biztonsági kulcsokat is adhat politikusoknak és döntéshozóknak. A fizikai biztonsági kulcsok a kétfaktoros hitelesítés egyik legbiztonságosabb formája, mivel bárki számára, aki nem rendelkezik kulccsal, nem jelentkezhet be a fiókjába.

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)