66 számítógépet tett tönkre 10 év börtönt kaphat

Egy hallgató 66 számítógép tönkretételével több mint 16 millió forintos kárt okozott egy főiskolának az Egyesült Államokban. Akár 10 év börtönt is kaphat.

Ti kérdeztek, mi válaszolunk!
Az eset érdekessége nem a vandalizmusban vagy a károkozásban rejlik, hanem a módszeren, ahogy a diák tönkretette a számítógépeket. A 27 éves indiai állampolgárságú Vishwanath Akuthota nem tudni milyen indokból egy USB Killer nevű eszközt használt a gépek kivégzéséhez. Az eset a New York állambeli Albany város Saint Rose Főiskoláján történt és 58 ezer dolláros (16,5 millió forint) kárt okozott. Egy ilyen kütyüt egyébként bárki rendelhet az internetről, első ránézésre egy sima pendrive-nak tűnik, azonban ha bedugjuk egy USB portba akkor pár másodperc alatt feltöltődik benne egy kondenzátor, ami kisülésekor azonnal zárlatot okoz a számítógép alaplapjában. Az alábbi videón egyébként tökéletesen megfigyelhető, hogy ez a kis eszköz, hogyan nyírja ki a gépet pillanatok alatt.  
Vishwanath Akuthota pedig annyira büszke volt tettére, hogy a műveletet telefonjával le is videózta, biztosan megérte neki.