A Qualcomm végre bemutatta 7 nm-es Snapdragon 855 lapkáját.

Hirdetés

Már nagyon közeledik a 5G adatkapcsolat korszaka, amelyre minden gyártó igyekszik megfelelően felkészülni. A Qualcomm az egyik legmeghatározóbb szereplő a mobil lapkakészletek piacán, így a legújabb zászlóshajó processzorából nem maradhatott ki az 5G technológia támogatása sem.

Korábban már több információt is megtudhattunk az új lapkakészlettel kapcsolatban, amelyek most be is igazolódtak. Az SD 845-höz hasonlóan, továbbra is nyolc maggal rendelkezik. A Snapdragon 855 három klaszteres kialakítást kapott, ami egy 2,84 GHz-es Kryo Gold Prime magból, három 2,42 GHz-es Kryo Gold magból és négy 1,78 GHz-es Kryo Silver magból áll össze. Grafikus chipként a fejlettebb Adreno 640-et kapta és 20%-kal jobb teljesítményt nyújt, mint az elődben megtalálható Adreno 630.

Az újonnan bemutatott lapkakészlet a világ első CV-ISP processzorát is tartalmazza, amely új fotó- és videofelvevő funkciókat biztosít. A gyártó a játékoptimalizálás terén is szeretné tartani a lépést a konkurensekkel, így saját megoldást fejlesztett ki a Hyper Boost és a GPU Turbo vetélytársaként, amit Snapdragon Elite Gaming névvel illettek. A vállalat ezeken kívül még bejelentette a Qualcomm 3D Sonic Sensor-t is, a saját kijelzőbe épített ujjlenyomat-érzékelő megoldásukat, amely ultrahangos technológiát alkalmaz, így pontosabb és biztonságosabb használatot eredményez, mint az optikai ujjlenyomat-olvasók.

A Snapdragon 855 2019-ben lesz elérhető olyan gyártók készülékeiben, mint például a Samsung, a Xiaomi, az LG, a HTC, a Motorola, a Google, a Sony, a OnePlus, az Oppo, a Meizu és a Vivo.

Renderképen a tripla kamerás Meizu 16S

 

 

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.