31 Red Dot dizájndíjat gyűjtött be az LG

A dél-koreai gyártószámos újabb elismerést kapott formatervezési megoldásaiért.

Idén összesen 31 Red Dot díjat gyűjtött  be az LG. A 2021-es  CES-en bemutatott dizájner LG háztartási berendezések — többek között az  InstaView Door-in-Door hűtőszekrény, egy hűtő-fagyasztó páros, a CordZero  rúdporszívó, egy légkondicionáló és a Styler ruhaápoló készülék — öt díjat  érdemeltek ki. 

Az egyik legjelentősebb elismerés, amit az LG dizájner háztartási berendezései kaptak, az Anyagok és felületek kategóriában szerzett díj, amelyet a szín- és anyaghasználat, valamint a felületek kivitelezése miatt ítéltek oda a termékeknek. A hagyományos háztartási gépeket újragondolva az LG olyan készülékeket alkotott meg, amelyek a fejlett technológiai megoldásokat prémium kategóriás anyagokkal — rozsdamentes acél, üveg, fém, valamint az Arpa Industriale által kifejlesztett FENIX innovatív bevonat — ötvözik. A vásárlók a készülékek megrendelése során ezekből az anyagokból válogatva tehetik egyedivé a termékportfólió minden egyes tagját.Kivételes formatervéért díjat érdemelt többek között az LG egy egységből álló, mosó- és szárítógépet kombináló emeletes megoldása, az LG WashTower, amely rendkívül nagy mennyiségű ruhát képes egyszerre kitisztítani úgy, hogy közben nem foglal el sok helyet a lakásban. A háztartási berendezéseken túl számos számítástechnikai terméket is díjaztak a Red Dot bírái, így mások mellett az LG UltraGear gaming monitor és az LG gram laptop is díjat kapott modern, elegáns, valamint a termék legfontosabb értékeit kiemelő dizájnjáért.

A Red Dot a világ három legrangosabb formatervezési versenyének egyike, az egyes termékeket a többiektől megkülönböztető díj a kivételes formatervezés egyik legkeresettebb védjegyeként ismert. Idén mintegy 7800 terméket bírált el a verseny szakmai zsűrije. Forrás: LG

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)