Egy új jelentés szerint jövőre sokkal több képernyőbe illesztett ujjlenyomatolvasóval ellátott okostelefon jelenik meg, mint amire számítottak.

Hirdetés

Az IHS Markit jelentése alapján 2019-re várhatóan 100 millió olyan okostelefont fognak kiadni, ami képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasót tartalmaz.  Ez több mint tízszerese a 2018-as előrejelzésnek, ami 9 milliót becsül. A kijelzőbe ágyazott ujjlenyomatolvasó lehetővé teszi a mobilgyártóknak azt, hogy teljes keret nélküli telefonokat készítsenek anélkül, hogy az ujjlenyomat-szkennert a  telefon hátuljára kéne tenni vagy nagyobb kávát fenntartani neki.

 

 

A jelenlegi trendek alapján a jövő telefonjai már mind káva nélküli teljes kijelzővel fognak rendelkezni, ebben már ma is élen jár a Samsung, az Apple és a Huawei.

Jelenleg két olyan telefont lehet vásárolni amiben kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasó van: az egyik a Huawei Mate RS Porsche Design, a másik pedig a Vivo X20 Plus UD.

A jövőben arra számíthatunk, hogy egyre több telefon fog kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóval érkezni, ami azt eredményezi, hogy teljes káva nélküli kijelző mellett is kényelmesen használhatunk biometrikus azonosítást.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.