2017 legjobb Xbox One játékai

Folytatjuk "Best of 2017" sorozatunkat, most az idei év legjobb Xbox One játékait vesszük górcső alá.

Weboldal készítés kedvező áron!
 

What Remains of Edith Finch

A What Remains of Edith Finch egy 2017-es videojáték, amit a Giant Sparrow fejlesztett és az Annapurna Interactive adott ki. A kalandjáték egy elátkozottnak vélt család három generációjának történetét mutatja be egyik tagjának szemszögén keresztül

Injustice 2

Az Injustice: Gods Among Us folytatásában a NetherRealm nem kisebb karaktereket ugraszt egymásnak, mint Batmant, Supermant, Aquamant, Wonder Womant és Flash-t,  Captain Marvel, stb. A hősök és nemeziseik az eddiginél sokkal rombolhatóbb környezetben, csili-vili páncélokban zavarhatják le a meccseket, amelyek speciális erőket és képességeket biztosítanak nekik, azonban a Mortal Kombat szériában megszokott fatality-k nem állnak rendelkezésre.

Wolfenstein II: The New Colossus

A Wolfenstein II: The New Colossus közvetlenül ott folytatja Blazkowicz történetét, ahol abbamaradt, elvégre hősünk hiába tizedelte meg a hatalmon lévő náci haderőt, még mindig bőven van mit tennie, ráadásul egy régi, kellemetlen ismerős is visszatér a halálból, hogy revansot vegyen rajta.

Destiny 2

A Bungie sikeres online FPS-ének folytatása, a Destiny 2 egy új gonosz és serege, a Red Legion elleni harcra invitálja ismét a játékosokat és Guardianjeiket.

Forza Horizon 3: Hot Wheels

Az új helyszíneket olyan legendás Hot Wheels kocsikkal járhatjuk be, mint a Twin Mill, a Rip Rod, és a Bone Shaker.

Thumper

Néha a legbizarrabb ötletekből születnek a legjobb játékok. Talán nincs is még egy olyan médium, ahol a legvalószínűtlenebb elemek kombinációjából is jó dolgok sülhetnek ki. Vegyünk egy csillogó ezüst bogarat, ültessük egy vékony sínre, amin nyaktörő sebességgel száguld, és építsünk köré egy ritmusjátékot. Ez a Thumper, ami eredetileg még Xbox 360-ra készült, de mivel csupán két ember fejlesztette, csak tavaly év végére lett kész. A projekt „hazaért”, és most, egy generációval később, ugyan, de Xbox One-ra is megjelent.

Cuphead

A Cuphead egy run and gun stílusú indie platformer, amelyet egy kanadai testvérpár, Chad és Jared Molenhauer fejlesztenek. A '30-as évek rajfilmjeit idéző stílusú játék gyakorlatilag boss-harcok egymásutánja, amelyben másodmagunkkal kell szembenéznünk az egyre nehezedő ellenfelekkel.

Observer

A Layers of Fear fejlesztőinek cyberpunk stílusú, Unreal Engine 4-es horrorjátéka, melyben a főhős, Daniel Lazarski detektív az Observer nevű különleges rendőri osztag tagja, akik képesek belépni más - élő és halott - emberek elméjébe, hogy ott lássák tetteiket, átérezzék életük legsötétebb pillanatait, és ez alapján eldöntsék, hogy ki bűnös és ki ártatlan.

Pillars of Eternity: Complete Edition

Fedezz fel egy óriási belső nézetes világot a földjét megsebző átkozott betegség ellenszere után kutatva.

Resident Evil 7: biohazard

Ismét visszatérhetünk a Baker házba, hogy beteg játékokban vegyünk részt. A Banned Footage három játékmódot ad: az egyikben 21-ezhetünk az életünkért, egy másikban az idősebb Bakernek vihetünk étkeket, a harmadikban pedig betekintést nyerhetünk abba, pontosan hogyan alakult át a család Eveline érkezése után.

Forza Motorsport 7

A Turn 10 Studios új szintre emeli a virtuális autóversenyzést a Forza Motorsport 7-tel, ami dinamikus időjárással, 700 vezethető autóval, 32 helyszínnel csábít. A fejlesztők és a Porsche közti megállapodásnak köszönhetően több verda is helyet kapott a márkából. 4K textúrákkal, 60 fps-sel, illetve elképesztő részletességgel mutatja meg, hogy mire képes a Microsoft bivalyerős konzolja, az Xbox One X vagy épp egy combosabb PC.

DiRT 4

A DiRT 4-ben ismét a ralizás vár minket, de nem kell profinak lenni, hogy élvezni tudjuk. Bőven lesz mivel és hol koptatni az aszfaltot, ugyanis a Codemasters megszerezte a hivatalos FIA World Rallycross Championship licencet, ami által olyan verdákat vezethetünk, mint a Ford Fiesta R5, a Mitsubishi Lancer Evolution VI és a Subaru WRX STI NR4 olyan tájakon, mint a Montalegre, a Lohéac Bretagne és a Lydden Hill. Az egyik legfőbb újdonság a korábbi részekhez képest a Your Stage mód, amivel saját pályákat készíthetünk és megosztatjuk őket más játékosokkal.

Assassin's Creed Origins

Az Assassin's Creed Origins Egyiptomba visz minket, ahol megismerhetjük az asszaszinok rendjének születését, piramisokra mászhatunk, és arénákban harcolhatunk. A Ubisoft egy csapata már a negyedik rész, a Black Flag után nekilátott ezt elkészíteni, és az alapoktól gondolták újra a koncepciót. Megváltozott a harcrendszer, tornyok helyett madár segít belátni a területeket, és több szerepjátékos elemet pakoltak bele. A főszereplő Bayek lesz, aki aktívan részt vett a testvériség megalapításában.

Project CARS 2

A Project CARS 2 a Need for Speed: Shift és a Test Drive: Ferrari Racing Legends címekről ismert Slightly Mad Studios versenyjátékának folytatása, amely több mint 170 licencelt verdával és 60 versenypályával rendelkezik, valamint olyan hasznos funkciókat tud felmutatni, mint a dinamikusan változó időjárás és napszakok, az utak felületének változatosságáért felelős LiveTrack 3.0 rendszer és a teljes VR-támogatás.

NBA 2K18

Az EA Sports minden évben letesz valamit a sportjátékosok asztalára, az NBA Live 18 például mindent tartalmaz, amit csak a kosarasok elvárhatnak egy játéktól, sőt még annál is többet, hiszen egy sztorimód (The One) is helyet kapott benne, amiben utcai kosarasként vagy akár profiként is a csúcsra törhetünk.

South Park: The Fractured But Whole

A zseniális South Park: The Stick of Truth folytatásában a srácok fantasy karakterek helyett szuperhősök bőrébe bújnak. Korábban mágusokkal, tündékkel és hasonló műfajbeli lényekkel találkozhattunk, miközben minden lépésünknél egy utalásba botlottunk valamelyik korábbi South Park epizódra, de a folytatás témája már egészen más. A Parker - Stone páros nem csak a vicces címadásával hívta fel a figyelmet a The Fractured but Whole névre keresztelt részre (kis segítség: a but Whole-t butthole-nak ejtjük), de azzal is, hogy egy népszerű témát elevenítenek fel: a kis pöcsösök szuperhősökként szállnak szembe Coon (Cartman) vezetésével a gonosz Káosz Professzorral (Butters), de mindezt már nem az Obsidian, hanem a Ubisoft San Francisco fejlesztésében teszik.

Prey

A 2006-os Prey Human Head Studios által fejlesztett folytatásából végül nem lett semmi, ám a Bethesda nem dobta kukába a projektet, inkább odaadta a Dishonoreddel bizonyító Arkane Studios csapatának, hogy azok egy teljesen újragondolt, "Dishonored az űrben" stílusú sci-fi FPS-t faragjanak belőle. A szimplán csak Prey névre hallgató lövöldét horrorisztikus hangulat jellemzi, elvégre a szerepjátékos elemekkel teletűzdelt játékmenet lényege, hogy főhősünk, Morgan Yu (avagy női megfelelője) irányítva, 2032-ben ébred a Talos 1 űrállomás fedélzetén, a legfőbb feladata pedig az lesz, hogy kiderítse a hatalmas bázis összes rejtélyét, valamint rájöjjön, miért vadásznak rá az idegenek.

F1 2017

A hivatalos Forma-1 játéksorozat 2017-es részében retro autókat vezethetünk, és egy kibővített karriermódban törhetünk az élre.

Dishonored: Death of the Outsider

A Death of the Outsider a Dishonored 2 önállóan futtatható mellékszála, a főszerepben pedig a Knife of Dunwallból ismert Billie Lurk áll, akinek egyetlen utolsó megbízása van: megölni a címszereplőt régi mentora, a legendás orvgyilkos, Daud hathatós közreműködésével.

Enter The Gungeon

A játék alapját tekintve egy bullet hell dungeon crawlernek mondhatnánk, amibe roguelike elemek keverednek. Négy karakter közül választva láthatunk neki a Gungeon felfedezésének. Mind a négy karakter stílusa eltérő, és különböző skillekkel, fegyverekkel rendelkeznek. A kezdő játékosok számára talán a Marine lesz a célszerű választás, mert 1 armorral kezd pluszban, és egyszer kérhet egy teljes lőszertöltést az aktuális fegyverhez. A gyakorlottabbaknak a Pilotot ajánlom, mert a bolti árak csökkentésével sokat spórolunk, és ha épp nincs kulcsunk, akkor az aktív képessége esélyt ad a zár nyitására. (ha rendelkezünk kulccsal, akkor óvatosan próbáljuk a skillt, mert sikertelen nyitás után már nem használhatjuk a kulcsot. Nagyon erős lista, az biztos! Nézd meg korábbi összeállításainkat is: Fotók: Microsoft Store, Leírások: GameStar